kenickie Opublikowano 11 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 Cześć, chciałabym zrobić piwo w stylu angielski ale. Jestem na etapie ważenia z ekstraktów, więc tu nie ma problemu, chciałbym tylko zasięgnąć rady jak nachmielić to piwo. Dysponuje chmielami:East Kent Golding, Fuggles, Willamete i challenger. Z góry dziękuję za wszelkie propozycje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr_Kasztan Opublikowano 11 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 Jeśli angielski ci nie obcy to tuaj znajdziesz aż nadto informacji:)http://perfectpint.blogspot.co.uk/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 11 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 Z góry dziękuję za wszelkie propozycje. http://www.wiki.piwo.org/Special/Best/Premium_Bitter,_%C5%81ukasz_Chrz%C4%85szcz_%28vettis%29 http://www.wiki.piwo.org/Standard/Ordinary_Bitter_%28Lekki_Bitter%29,_%C5%81ukasz_Chrz%C4%85szcz_%28vettis%29 Ja bym od tego chmielenia zaczął. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogi Opublikowano 11 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 (edytowane) Uwarz Fuller'sa np. takiego: 2 x ekstrakt jasny lub ekstrakt jasny i cukier trzcinowy demerara dry 30g Challenger na goryczkę (60 minut) EKG i Fuggles na aromat (10g każdego na 20 minut) Williamette (albo zrezygnować, bo to nie angielski, albo na zimno) albo 33g Challenger'a na 50 minut tyle samo EKG i Fuggles na 15 minut Albo jeszcze ciekawiej 60g Challenger'a na 60 minut 30g EKG i Fuggles na 30 minut 10g EKG i Fuggles na 15 minut Jest masa pomysłów, poszukaj też na brewtoad. Wszystko zależy na czym Ci konkretnie zależy, czyli jaki styl, w jakie parametry celujesz i jaką chcesz goryczkę. Edytowane 11 Lutego 2016 przez Bogi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się