buk0 Posted February 29, 2016 Share Posted February 29, 2016 Cześć wszystkim, chciałem się w końcu przywitać. Forum czytam już od jakiegoś czasu, ale warzę dopiero od stycznia i popełniłem do tej pory dwie warki. Muszę przyznać, że strasznie mnie zafascynował temat piwowarstwa. Od początku staram się doskonalić swój mini browar, niestety warunki mieszkaniowe w bloku znacznie mnie ograniczają. Stworzyłem pudło styropianowe do utrzymywania temp. fermentacji (a raczej odizolowania od temp zewnętrznej) i zainwestowałem w chłodnicę. Jak na razie marzeniem jest skrzynio-lodówka w której mógłbym zainstalować sterownik do utrzymywania stałej temperatury i możliwości jej sterowania, ale to w perspektywie kilku najbliższych lat, gdy przeniosę się na własne włości. Żona już narzeka, na znikającą wolną przestrzeń w mieszkaniu Ponadto uważam, że każdy człowiek powinien potrafić tworzyć coś własnymi rękami, i tym większą mam satysfakcję, gdy komuś poza mną smakuje moje piwo Pozdrawiam i udanych warek oraz wysokiej wydajności! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mundex Posted February 29, 2016 Share Posted February 29, 2016 Witam i życzę wielu piwnych sukcesów buk0 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bart3q Posted February 29, 2016 Share Posted February 29, 2016 Witamy! Uważaj bo to niebezpieczne hobby, jak Cię zasyśnie to już koniec - ja mam pół mieszkania w piwie i wiadrach;) buk0 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts