Mihalskas Opublikowano 2 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Witam, po schwarzbierze zebrałem jakies 450 ml gęstwy. Czy jakiś doświadczony piwowar powie mi czy starczy to na portera bałtyckiego 22 blg. Warka na jakieś 23 litry. Dodam tylko ze więcej drożdży w domu nie mam a planuje warzyć w weekend. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizi Opublikowano 2 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Doświadczony piwowar poradzi abyś użył kalkulatora aby obliczyć ilości drożdży potrzebną do prawidłowego przeprowadzenia fermentacji. Polecam mrmalty.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maksimikus Opublikowano 2 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 (edytowane) W tym wątku masz ładnie opisane jak korzystać z kalkulatora mrmalty.com Edytowane 2 Marca 2016 przez maksimikus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat Opublikowano 3 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 To zależy od kondycji drożdży. Ile czasu temu gestwa została zebrana. Obstawiam, że powinno wystarczyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mihalskas Opublikowano 3 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 Według kalkulatora wyszło 415ml a mam 450 ml więc mam nadzieje, że uciągnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat Opublikowano 3 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 Bez obawień Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się