Jump to content

Przepraszam, czy tu biją?


Veetek

Recommended Posts

Cześć!

Wbrew ksywie na imię mam Piotrek, a przygodę z piwowarstwem zacząłem w zeszłe wakacje. Obecnie mieszkam w Gliwicach i tak jak kolega Szycha z kilku postów niżej, jakoś nigdy nie mogę trafić do Zbeera, chociaż daleko nie mam ;)

 

Obecnie kończę fermentację AIPA przed pierwszym podejściem do chmielenia na zimno, przy okazji trenując cierpliwość i zyskując doświadczenie z US-05 (pierwsze dwie warki były na Nottinghamach, więc dłuuugo stojąca piana "zeropiątek" była dla mnie czymś nowym). 

 

Pozdrawiam wszystkich z mniej lub bardziej bliższych okolic, i do zobaczenia, mam nadzieję.

Link to comment
Share on other sites

siemasz! :)

 

chmielenie na zimno to nic strasznego, już w drugiej warce się na to zdecydowałem i nie żałuję, natomiast US-05 to IMO bardzo dobre drożdże!

 

powodzenia z dalszymi warkami!

Link to comment
Share on other sites

Do zbeera jest fajna okazja żeby wpaść jutro, o godzinie 17:30 mamy spotkanie piwowarów domowych. Zabierz jakieś buteleczki swoich dzieł życia i wpadnij ;)

Zabieram ze sobą jopejskie, więc nudno nie będzie :D

Link to comment
Share on other sites

Odpowiadając na temat wątku - raczej nie,no chyba, że wypisuje się głupoty ;) , ogólnie jest sympatycznie.

Witamy na forum.

Link to comment
Share on other sites

Dzięki za zaproszenie, niestety dzisiaj muszę odpuścić - abstrahując już od tego, że wszystkie wyroby dawno wypite ;)

Postaram się pojawić na następnym spotkaniu, już z jakimś towarem, ewentualnie na Silesia Beer Fest.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.