Jump to content

Przepraszam, czy tu biją?

Veetek

Recommended Posts

Cześć!

Wbrew ksywie na imię mam Piotrek, a przygodę z piwowarstwem zacząłem w zeszłe wakacje. Obecnie mieszkam w Gliwicach i tak jak kolega Szycha z kilku postów niżej, jakoś nigdy nie mogę trafić do Zbeera, chociaż daleko nie mam ;)

Obecnie kończę fermentację AIPA przed pierwszym podejściem do chmielenia na zimno, przy okazji trenując cierpliwość i zyskując doświadczenie z US-05 (pierwsze dwie warki były na Nottinghamach, więc dłuuugo stojąca piana "zeropiątek" była dla mnie czymś nowym). 

Pozdrawiam wszystkich z mniej lub bardziej bliższych okolic, i do zobaczenia, mam nadzieję.

siemasz! :)

chmielenie na zimno to nic strasznego, już w drugiej warce się na to zdecydowałem i nie żałuję, natomiast US-05 to IMO bardzo dobre drożdże!

powodzenia z dalszymi warkami!

Do zbeera jest fajna okazja żeby wpaść jutro, o godzinie 17:30 mamy spotkanie piwowarów domowych. Zabierz jakieś buteleczki swoich dzieł życia i wpadnij ;)

Zabieram ze sobą jopejskie, więc nudno nie będzie :D

Odpowiadając na temat wątku - raczej nie,no chyba, że wypisuje się głupoty ;) , ogólnie jest sympatycznie.

Witamy na forum.

Dzięki za zaproszenie, niestety dzisiaj muszę odpuścić - abstrahując już od tego, że wszystkie wyroby dawno wypite ;)

Postaram się pojawić na następnym spotkaniu, już z jakimś towarem, ewentualnie na Silesia Beer Fest.