Mechatron Opublikowano 11 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 (edytowane) PiwoLab: dziękuję za rady... Zastanowię się zarówno nad sensem swych wypowiedzi jak i nad tym komu w wariacji, chwili (G) oddaje prawa ortografii. Ty natomiast jak możesz, masz ku temu wolę - odpowiadaj na zadane Ci pytania, a nie klucząc wymijasz odpowiedzi na proste pytania Edytowane 11 Listopada 2016 przez Mechatron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mechatron Opublikowano 11 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 (edytowane) PiwoLab: powiem tak: uważam (dopuszczam błąd w rozumowaniu), że postąpiłeś jak klasyczna mendoszka... Po co usuałeś swoje posty? Jak nie jesteś w stanie pojąć podstawowych praw związku przyczynowo skutkowo przyczynowych to Ci to objaśnie (wtórne) na przykładzie: chcąc zbudować silnik odrzucony a. musisz znać podstawy fizyki, chemi, biologi, matematyki etc BA! Kwadratowa koła będzie Ci potrzebna (przenośnia co byś się słówek nie czepiał) ; b. tysiące testów, ciągłej analizy... Edytowane 11 Listopada 2016 przez Mechatron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiwoLab Opublikowano 11 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 PiwoLab: powiem tak: uważam (dopuszczam błąd w rozumowaniu), że postąpiłeś jak klasyczna mendoszka... Po co usuałeś swoje posty? Jak nie jesteś w stanie pojąć podstawowych praw związku przyczynowo skutkowo przyczynowych to Ci to objaśnie (wtórne) na przykładzie: chcąc zbudować silnik odrzucony a. musisz znać podstawy fizyki, chemi, biologi, matematyki etc BA! Kwadratowa koła będzie Ci potrzebna (przenośnia co byś się słówek nie czepiał) ; b. tysiące testów, ciągłej analizy... Brawo Ty! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mechatron Opublikowano 11 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 Brawo JA! Brawo Ty! - kiedy nie będziesz musiał wymijać odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sadowski25 Opublikowano 12 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2016 (edytowane) Paszoł mi stąd z offtopem, prywatnym! A SIO! A ja z uwagi na święto muszę czekać na paczkę do poniedziałku ze śrubkami itp... Edytowane 12 Listopada 2016 przez Sadowski25 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mechatron Opublikowano 12 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2016 Tak na marginesie :nie litera, a znaczenie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mechatron Opublikowano 12 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2016 Mogę się z tysiącami myśl nie zgadzać... dla jednej wywołm wojnę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mechatron Opublikowano 12 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2016 Mogę się z tysiącami myśl nie zgadzać... dla jednej wywołm wojnę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sadowski25 Opublikowano 14 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 (edytowane) Ktoś coś zna spawacza TIG w Krakowie co nie zdziera ? Edytowane 24 Listopada 2016 przez Sadowski25 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sadowski25 Opublikowano 24 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 Mały update:Na focie tylko brak wymiennika ciepła, wiader, nie pospawanego jeszcze KEGa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwynbleidd Opublikowano 24 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 Od kogo kosz i spider? Od lewatywy? Jaka masz srednice kosza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbek Opublikowano 24 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 dla mnie kosz do chmielenia jest zbędny ja bym chmielił w tym dużym , lepszy kontakt brzeczki z chmielem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sadowski25 Opublikowano 24 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 (edytowane) Duży kosz oczko 600um, Mały 400um.Kosz 320mm śr. wysokość 360mm + 100mm nóżki.około 29l pojemności . Edytowane 24 Listopada 2016 przez Sadowski25 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sadowski25 Opublikowano 21 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2016 Kociołek nabrał kształtu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buber Opublikowano 21 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2016 No i u kogo spawałeś w Krakowie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sadowski25 Opublikowano 21 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2016 U kogoś kogo jednak nie polecę.Nie obrobione spawy, nie wytrawione... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajaszcze Opublikowano 22 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2016 Czyżby spawane elektroda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ASadam Opublikowano 22 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2016 Ale fuszerka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frycek Opublikowano 22 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2016 Dawno czegoś takiego nie widziałem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enethion Opublikowano 22 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2016 Nie wiem czy odważyłbym się warzyć w tak spawanym kotle. No cóż. Powodzenia z dalszą pracą Wysłane z Rivendell przy użyciu Palantíru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mechatron Opublikowano 22 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2016 Bawi mnie gdy ktoś zaczyna rzeźbić w g i staje Fidiaszem tego materiału... Gość zaczął od projektowania makiny w CADzie nie znając procesu warzenia i coś czuję,że skończy się to na złomie. Powinieneś poszczególne elementy zaprojektować i zlecić ich wykonanie lub kupić stalowy gar 50-70l. W drugim wariancie mógłbyś wykonać wiele testów w tym podczas kompletowania sprzętu, zacząć warzyć. Wiedział byś, również, że w przypadku produkcji piwa nie ma potrzeby spawania. Nie ma tu ciśnienia jakie występuje podczas destylacji... Ciekaw jestem czy będzie taki moment w którym stwierdzisz, że gdzieś tam nie masz racji i działanie na totalny oślep jest bezsensu. Walcz! Bardzo chciałbym spróbować Twoje pierwsze lub pierwsze piwo uwarzone na tym sprzęcie. Musisz to nagrać! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kòpôcz Opublikowano 22 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2016 Ale co ma postawa bohatera tematu do partactwa spawacza? Osobiście wolę zapytać, czy ten mistrz nie jest przypadkiem kimś poleconym przez tutejszy półswiatek, lub nawet jego aktywny uczestnik. No i ważniejsze: czy da się to uratować. Mi kega spierniczył spawacz który ma wzięcie u bimbrowników... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sadowski25 Opublikowano 22 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2016 Mistrz spawalnictwa polecony w Krakowie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mechatron Opublikowano 22 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2016 Kopocz: zgadzam się w 100%! Powiem więcej, ja mu bardzo kibicuję, ponieważ tego typu wątki / projekta pozwalają i ułatwiają innym pracę. Rozchodzi się tylko o to, że w tym co robi, pisze w oparciu o stan jego (nie)wiedzy jest wiele rozbieżności... To trochę tak jakby abiturient stwierdził, że miał lekcje biologii i jak skompletuje odpowiednie narzędzia będzie mógł przeprowadzać operacje. Wiem! Porównanie lekko przesadzone, ale mam nadzieję, że wiecie o co mi się rozchodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mechatron Opublikowano 22 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2016 Jak chcesz Sadowski to mogę Ci użyczyć swój "gar" (średnica: 36, wysokość: 72 cm) który zleciłem co by przeprowadzić pewne testy... Teraz nie mam czasu, ale jak przybliży to nas wszystkich do celu to czemu nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi