Matros Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Ostatnio robiłem małe porządki u teścia w piwnicy, żeby mieć miejsce do przechowywania piwa, fermentacji. Za stertami gratów i starych drzwi znalazłem dwa zbiorniki hydroforowe( 300 L i 150 L ). No i tutaj moje pytanie czy to może się przydać w jakikolwiek sposób w piwowarstwie? Mam nadzieję że zdjęcie pomoże w ocenie ( próbuję wstawić więcej zdjęć, ale niestety mam jakiś problem). Nie zaglądałem do środka więc nie wiem w jakim są stanie wewnątrz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amorph Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Wątpię żeby się dało doprowadzić to do stanu używalności. Jeśli był podłączony do na bank jest cały skorodowany w środku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matros Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Też mam właśnie takie obawy. Chociaż, ten większy jest podłączony, nie wiem jak było z mniejszym, bo trochę lat już mają. Z drugiej strony, nadawałoby się to do wysokich temperatur, tak z ciekawości ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anmar Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Ocynk, nawet jak by był nowy to do naszych celów się nie nadaje, no chyba, że do grzania wody do mycia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matros Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Tak myślałem że to ocynk, chciałem się upewnić.. No nic, trzeba będzie się tego pozbyć komuś się na pewno przyda do innych celów niż warzenie piwa. Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Jedynie na sprężarkę Ja właśnie przerabiam bojler 120l, ale na moje szczęście wykonany z nierdzewki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sziszi Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Można wykorzystać jako zbiornik ciepła wody z chłodzenia, do mycia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi