Kanclerz Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Eliminacje będą jednak wskazane. Sądzę, że przynajmniej w stautach i weizenach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Wychodzi na to, że pszeniczne piwa królują. Fajno, że moje dotarły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kanclerz Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Nieuchronnie zbliżamy się do 80 piw, przy czym docierają do mnie sygnały o osobistym dostarczeniu już to jutro*, już to w piątek, przed samym konkursem. Tym "piątkowym" uczestnikom przypominam o potrzebie dostarczenia piw max do 10.oo - jak stanowi regulamin. Komisja może i dopuści spóźnialskiego, ale piwo nieschłodzone... bo ja wiem... ??? --- * - logujący się z lekkim wyprzedzeniem na VIII Dni Otwarte Wielkiej Konfraterni Zacnego Jadła, Napitku i Rękodzieła (13-15VIII 20101) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kanclerz Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Jeszcze Łukasz z Katowic 2 x stout, kożlak i porter, Andrzej z Łodzi dotarł z 2-ma piwami. "Niekończąca się opowieść..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2010 No to sędziowie już walczą Jestem ciekaw jak będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2010 (edytowane) Ostro będzie :rolleyes: Edytowane 13 Sierpnia 2010 przez pieron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiluśMax Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Kiedy beda podane wyniki ja dzisiaj wyjezdzam na wczasy dobrze by bylo znac godzine Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Kiedy beda podane wyniki ja dzisiaj wyjezdzam na wczasy dobrze by bylo znac godzine jak organizatorzy dojdą do siebie ( albo do kompa ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saks Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Wyniki oficjalne będą podane jutro na uroczystościach Dni powiatu sztumskiego. Wkrótce potem pojawią się w sieci na stronie www.konfraternia.org W tym roku miałem przyjemność pomagać w koordynowaniu prac 5 komisji sędziowskich oceniających ponad 80 piw. A także zasiadać w dwóch z nich wartościujących: piwa pszeniczne i portery bałtyckie. Jeśli chodzi o portery poziom był bardzo wysoki i wyrównany. Jako ciekawostkę zdradzę że w konkursie do oceny podany był także porter bałtycki z browaru Amber (partnera konkursu) jak wypad na tle piw domowych, również wkrótce na stronie organizatora. W piwach pszenicznych poziom był bardziej zróżnicowany. Kilka piw było ewidentnie zepsutych, kilka bardzo dobrych przedstawicieli tego stylu i bardzo wiele którym czegoś brakowało z podstawowych cech gatunku. Największym sukcesem konkursu jest fakt że w tym roku zgłoszono prawie 3 razy więcej piw niż w roku ubiegłym. Świadczy to o dynamicznym rozwoju piwowarstwa domowego. Z czego chyba wszyscy się cieszymy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2010 No to będziemy czekać z niecierpliwością. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2010 A jakieś metryczki też będą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Chyba w poprzednich latach nie było metryczek, ale była podawana kolejność całej stwaki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saks Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2010 W tym roku będzie jedynie punktacja, przyszły rok przyniesie być może bardziej rozbudowaną informacje zwrotną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Kiedy beda podane wyniki ja dzisiaj wyjezdzam na wczasy dobrze by bylo znac godzine jak organizatorzy dojdą do siebie ( albo do kompa ) a mają dzisia chyba b.daleko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Kiedy beda podane wyniki ja dzisiaj wyjezdzam na wczasy dobrze by bylo znac godzine jak organizatorzy dojdą do siebie ( albo do kompa ) a mają dzisia chyba b.daleko Piszą że jutro Andrzeju Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Oj to się musi dziać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Oj to się musi dziać Tyle piw to sobie wyobraź .... jak tak będzie w Grodzisku to zobaczysz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2010 To opóżnienie to tylko w necie czy też w realu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Chyba tylko w necie ale nie jestem pewien Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Wiecie jak jest... W piątek ocena, w sobotę zielony stolik albo oczekiwanie na dowody wdzięczności. Oczywiście żartuję. Też czekam na wyniki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kanclerz Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Wyniki już powiesiłem na www.konfraternia.org. (Względne) opóźnienie wynikało głównie z potrzeby kilkukrotnego sprawdzania. Nadto po piwach, w dniu wczorajszym działo się tutaj dość istotnie... M.in. piszący te słowa prowadził konkurs nalewek, gdzie było do obróbki organoleptycznej 81 nalewek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Cześć Gratuluje wszystkim laureatom konkursów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tieroo Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Dołączam do gratulacji . Brawo dla uczestników . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Infam Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2010 (edytowane) Gratulacje! Szczególne ukłony w kierunku Łukasza Łazinki! Grand Prix, dwa pierwsze miejsca, trzecie! Porządził. Poziom wysoki (powyższe wnoszę, bo miałem piwka we wszystkich kategoriach), tym większe gratulacje dla pierwszych piątek! Edytowane 15 Sierpnia 2010 przez Infam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzealnik Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2010 (edytowane) Ja również gratuluję zwycięzcom Wszystkim dzięuję za wspaniałą zabawę. A Pełnomocnika przepraszam za nieobecność w Parparach. Michał przepraszam, ale mam kłopoty w domu. Pozdrowienia dla stających w szranki piwowarów Edytowane 15 Sierpnia 2010 przez muzealnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi