Skocz do zawartości

Za słabe nagazowanie.


Hanzo

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć.
Mam problem z nagazowaniem piwa. Chodzi o IPA, blg początkowe 16° końcowe 4°, fermentowane na US05, nie było żadnego problemu.
Do butelkowania było 10,5 litra piwa. Rozpuściłem 63g cukru w 200 ml wody, wlałem do fermentora w którym było już przygotowane piwo do rozlewu, zamieszałem dobrze i rozlałem.
Butelkowane 19 kwietnia, wczoraj otworzyłem butelkę, smak dobry, ale bardzo mało gazu.
Po butelkowaniu wyniosłem je na balkon, liczyłem, że będzie trochę cieplej, niestety było około 4°C postały tam chyba 4 dni, od tygodnia są w mieszkaniu (20-22°C).
Da się coś zrobić żeby je "uratować"?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.