Jump to content

Za słabe nagazowanie.


Recommended Posts

Cześć.
Mam problem z nagazowaniem piwa. Chodzi o IPA, blg początkowe 16° końcowe 4°, fermentowane na US05, nie było żadnego problemu.
Do butelkowania było 10,5 litra piwa. Rozpuściłem 63g cukru w 200 ml wody, wlałem do fermentora w którym było już przygotowane piwo do rozlewu, zamieszałem dobrze i rozlałem.
Butelkowane 19 kwietnia, wczoraj otworzyłem butelkę, smak dobry, ale bardzo mało gazu.
Po butelkowaniu wyniosłem je na balkon, liczyłem, że będzie trochę cieplej, niestety było około 4°C postały tam chyba 4 dni, od tygodnia są w mieszkaniu (20-22°C).
Da się coś zrobić żeby je "uratować"?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.