hammer Opublikowano 10 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2016 Witam serdecznie! Zestaw prawie Super Startowy zamówiony.Kurier w drodze.Jest jedno ale...Nie powiedziałem nic żonie . Żeby tylko nie było:"wybieraj,albo warka,albo Ja".Matko i córko,chyba nawarzyłem sobie piwa. Trzymajcie kciuki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 10 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2016 Jaki alkohol lubi Twoja Żona? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hammer Opublikowano 10 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2016 Jaki alkohol lubi Twoja Żona? Żadnego.I tutaj nic nie ugram. Obawiam się reakcji na ten rozgardiasz co będzie.I czy to opanuje. GB... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 11 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2016 Poradzisz sobie, wielu z nas te sprawy ma za sobą ale pytania typu: 'ile jeszcze czasu Ci to zajmie' w trakcie zacierania są nadal hammer 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hammer Opublikowano 6 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 Kupiłem zestaw na 20L z zacieraniem.Chodzi mi o oznaczenia na workach ze słodem.W zestawach wszystko odważone,to nie ma info który jest który.Rozumiem,że przy zamówieniu samego słodu ta informacja się znajduje na opakowaniu?Zawiera np.datę ważności? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dazhdbog Opublikowano 6 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 Każdy sklep inaczej podpisuje ze worki, ale jeszcze mi się nie zdarzyło by nie było informacji na worku co jest w środku. Daty ważności nikt nie podaje. W dobrych warunkach (przede wszystkim sucho i szczelnie) słód nieśrutowany może być przechowywany długo, śrutowany krócej. Ale o to jak długo to niejeden już by książkę napisał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xcynix Opublikowano 6 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 (edytowane) Co sklep to obyczaj. Miewałem wszystko w jednym worze albo wszystko osobno opisane i z datami. W większości przypadków dużego znaczenia to dla mnie nie ma, razem czy osobno do jednego gara trafi Posprzątaj po sobie, co trzeba umyć umyj, co wytrzeć wytrzyj a co schować schowaj to i żona jakoś to zniesie. A inna sprawa, skąd byś wiedział że mleko da się źle w lodówce położyć jakbyś się nie ożenił? Tak czy tak coś zrobisz źle to przynajmniej będziesz miał piwo żeby się napić @up btw. Bastion Ruda Śląska to mi się całkiem z czymś innym niż piwko kojarzy Edytowane 6 Czerwca 2016 przez xcynix Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 6 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 (edytowane) Daty ważności nikt nie podaje. Ale Piwo nakleja na opakowania do 5 kg (powyżej nie wiem) etykiety z nazwą słodu, słodownią, parametrami (EBC) oraz datą przydatności. Nie wiem czy jest widoczne na zdjęciu. edit: słabo widać... Edytowane 6 Czerwca 2016 przez zasada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hammer Opublikowano 6 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 (edytowane) A inna sprawa, skąd byś wiedział że mleko da się źle w lodówce położyć jakbyś się nie ożenił? Dobra,dobra Każdy sklep inaczej podpisuje ze worki, ale jeszcze mi się nie zdarzyło by nie było informacji na worku co jest w środku. Daty ważności nikt nie podaje. Ale Piwo nakleja na opakowania do 5 kg (powyżej nie wiem) etykiety z nazwą słodu, słodownią, parametrami (EBC) oraz datą przydatności. Dzwoniłem,podobno jestem pierwszy,któremu wysłali bez opisu na workach.Niby przeoczenie.Nic się nie stało.Gorzej,gdybym zamówił "solo" ,po kilogramie.Wtedy "leżę" Edytowane 6 Czerwca 2016 przez hammer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dazhdbog Opublikowano 6 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 Ale Piwo nakleja na opakowania do 5 kg (powyżej nie wiem) etykiety z nazwą słodu, słodownią, parametrami (EBC) oraz datą przydatności. Och rzeczywiście, pospieszyłem się z tym osądem. Rzeczywiście Alepiwo nakleja takie. Umknęło mi. Może od razu napiszę, że swój osąd oparłem jeszcze na sklepach piwopiweczko, homebeer, piwowin, cp. btw. Bastion Ruda Śląska to mi się całkiem z czymś innym niż piwko kojarzy z czym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xcynix Opublikowano 6 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 zdecydowanie z BJJ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hammer Opublikowano 23 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 Pytanie odnośnie zamknięć patentowych i uszczelek. Trzeba je jakoś specjalnie potraktować,czy wystarczy np.oxi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi