Jump to content

Kłaniam się nisko!

hammer

Recommended Posts

Witam serdecznie!

Zestaw prawie Super Startowy zamówiony.Kurier w drodze.Jest jedno ale...Nie powiedziałem nic żonie  :( .

Żeby tylko nie było:"wybieraj,albo warka,albo Ja".Matko i córko,chyba nawarzyłem sobie piwa.

Trzymajcie kciuki!

• 4 weeks later...

Kupiłem zestaw na 20L z zacieraniem.Chodzi mi o oznaczenia na workach ze słodem.W zestawach wszystko odważone,to nie ma info który jest który.Rozumiem,że przy zamówieniu samego słodu ta informacja się znajduje na opakowaniu?Zawiera np.datę ważności?

Każdy sklep inaczej podpisuje ze worki, ale jeszcze mi się nie zdarzyło by nie było informacji na worku co jest w środku. Daty ważności nikt nie podaje. W dobrych warunkach (przede wszystkim sucho i szczelnie) słód nieśrutowany może być przechowywany długo, śrutowany krócej. Ale o to jak długo to niejeden już by książkę napisał :)

Co sklep to obyczaj.  Miewałem wszystko w jednym worze albo wszystko osobno opisane i z datami.

W większości przypadków dużego znaczenia to dla mnie nie ma, razem czy osobno do jednego gara trafi

Posprzątaj po sobie, co trzeba umyć umyj, co wytrzeć wytrzyj a co schować schowaj to i żona jakoś to zniesie.

A inna sprawa, skąd byś wiedział że mleko da się źle w lodówce położyć jakbyś się nie ożenił? 

Tak czy tak coś zrobisz źle to przynajmniej będziesz miał piwo żeby się napić

@up

btw. Bastion Ruda Śląska to mi się całkiem z czymś innym niż piwko kojarzy :)

Edited by xcynix

Daty ważności nikt nie podaje.

Ale Piwo nakleja na opakowania do 5 kg (powyżej nie wiem) etykiety z nazwą słodu, słodownią, parametrami (EBC) oraz datą przydatności.

Żyto?

Nie wiem czy jest widoczne na zdjęciu.

edit: słabo widać...

Edited by zasada

A inna sprawa, skąd byś wiedział że mleko da się źle w lodówce położyć jakbyś się nie ożenił? 

Dobra,dobra    :P

Każdy sklep inaczej podpisuje ze worki, ale jeszcze mi się nie zdarzyło by nie było informacji na worku co jest w środku.

Daty ważności nikt nie podaje.

Ale Piwo nakleja na opakowania do 5 kg (powyżej nie wiem) etykiety z nazwą słodu, słodownią, parametrami (EBC) oraz datą przydatności.

Dzwoniłem,podobno jestem pierwszy,któremu wysłali bez opisu na workach.Niby przeoczenie.Nic się nie stało.Gorzej,gdybym zamówił "solo" ,po kilogramie.Wtedy "leżę"    :)

Edited by hammer

Och rzeczywiście, pospieszyłem się z tym osądem. Rzeczywiście Alepiwo nakleja takie. Umknęło mi. Może od razu napiszę, że swój osąd oparłem jeszcze na sklepach piwopiweczko, homebeer, piwowin, cp.

btw. Bastion Ruda Śląska to mi się całkiem z czymś innym niż piwko kojarzy

z czym?

• 3 weeks later...