Msciwor Opublikowano 12 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 Na początku lutego uwarzylem Bohemian Pilsa, 13 Blg, FM30, starter. Następnie złapałem kontuzje i piwo stalo w piwnicy jakies 3 m-ce najpierw w temp ok 10 stopni, która powoli wzrosła do 17 stopni. Dzisiaj otworzyłem fermentor i zlalem piwo. Zeszło do 3 BLG, nie czuje autolizy. Jedyny problem to brak warstwy drozdzy. Jak zlewalem to właściwie widać było dno fermentora. Co się mogło stać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelH Opublikowano 13 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 Jedyny problem to brak warstwy drozdzy Piwo cały czas było na burzliwej? Nie zlewałeś wcześniej? Nie ma ani 1mm warstwy drożdży na dnie? Cud Panie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuDeX Opublikowano 13 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 Może po takim czasie drożdże same siebie zjadły? a że nic nie zostało, to nie ma też autolizy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Panoramix_ Opublikowano 13 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 Podejrzewam nieszczelny fermentor. Po takim czasie były już nieźle głodne więc pewnie przeniosły się gdzieś indziej. Ja bym sprawdził czy przypadkiem nie siedzą w sąsiednim wiadrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się