dziedzicpruski Opublikowano 25 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2016 Plan jest taki, zmieliłem na mąkę 800g żytniego karmelowego Strzegom,zatarłem to z użyciem enzymów w jakieś 12-13l wody, dodałem 100g cukru ,doprowadziłem do wrzenia,zostawię do jutra żeby wystygło,zdekantuje z pozostałością po tej mące, zaszczepię bakteriami mlekowymi, po 12 godz dodam drożdże, tydzień fermentacji i do butelek z tym całym osadem,chodzi o to ,żeby całe te wysłodki pływały w tym czymś, kiedyś robiąc kwas przypadkiem miałem butelkę z właśnie takim osadem i było to bardzo fajne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się