Skocz do zawartości

Kwasny bobofrut


Rekomendowane odpowiedzi

Plan jest taki, zmieliłem na mąkę 800g żytniego karmelowego Strzegom,zatarłem to z użyciem enzymów w jakieś 12-13l wody, dodałem 100g cukru ,doprowadziłem do wrzenia,zostawię do jutra żeby wystygło,zdekantuje z pozostałością po tej mące, zaszczepię bakteriami mlekowymi, po 12 godz dodam drożdże, tydzień fermentacji i do butelek z tym całym osadem,chodzi o to ,żeby całe te wysłodki pływały w tym czymś, kiedyś robiąc kwas przypadkiem miałem butelkę z właśnie takim osadem i było to bardzo fajne.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.