aston Opublikowano 26 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2016 Cześć Chodzi za mną ostatnio pomysł zakupu taboretu gazowego, aby nie blokować kuchni na czas warzenia Garnek jaki posiadam jest stalowy, ma 35 cm średnicy. Na co powinienem zwrócić uwagę przy wyborze taboretu? Czy warto interesować się najtańszymi produktami z Allegro, np. taki model, za ok. 50 zł http://allegro.pl/taboret-gazowy-40x40-moc-8-0kw-najlepszy-okazja-i5059552048.html? Czy nie jest to podejrzanie tanio? Liczę na wszelkie porady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zygberto Opublikowano 26 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2016 Warto.Nie jeden Ci powie, że im tańszy tym lepszy. Możesz inwestować w termoparę, zapalarkę i takie tam bzdety. Prawda jest taka, że prawdopodobnie większość z nas ma najtańszy taboret z allegro i pewnie każdy sobie go chwali Spokojnie utrzyma pełny gar, moc ma też odpowiednią. Sam mam taki i nie widzę powodów, dla których miałbym go wymieniać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gigo Opublikowano 26 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2016 mam tak od 4 lat i nie narzekam więc po co przepłacać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wKar Opublikowano 26 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2016 Ja skusiłem się na taki sam, jak ten, choć u innego dostawcy: http://allegro.pl/taboret-gazowy-af014p-id-zestaw-atest-do-pomiesz-i5093143892.html przekonała mnie maksymalna dopuszczalna moc z atestem do pomieszczeń i ten GIF z aukcji, gdy facet po nim skacze ;-) jestem bardzo zadowolony, bo tempo podgrzewania w porównaniu do dwóch palników z kuchni gazowej jest znacznie szybsze. Nie znam tylko wydajności butli. Na razie zrobiłem na jednej dwie warki i ciekaw jestem, czy na trzecią wystarczy gazu? Ktoś może podzielić się jakimiś doświadczeniami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buniek80 Opublikowano 26 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2016 mam taki sam tylko bez termopary,jak wyżej, szybciej się robi niż na kuchni, na razie trzy warki i mam więcej niż pół butli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fost Opublikowano 26 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2016 A czy ktoś się orientuje, jak jest z podłączaniem takiego taboretu do sieci gazowej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pijany Opublikowano 27 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2016 Takeigo taboretu na butle nie wepniesz do sieci gazowej bez wymiany dysz lub kupisz dedykowany do sieci gazowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek9999 Opublikowano 27 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2016 Nie znam tylko wydajności butli. Na razie zrobiłem na jednej dwie warki i ciekaw jestem, czy na trzecią wystarczy gazu? Ktoś może podzielić się jakimiś doświadczeniami? W zależności od czasu grzania/gotowania. Zużycie gdzieś ok. 0,6kg/h przy pełnej mocy. Mi wystarcza średnio na 7-8 warek. wKar 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ASadam Opublikowano 27 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2016 Jak pamiętam, mi butla wystarczała na 8-9 warek (20-25l). Przesiadłem się na prąd i jest dwukrotnie taniej, wygodniej i nie grzeję całego garażu jak kiedyś. wKar 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wKar Opublikowano 27 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2016 dziękuję za informacje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabryśka Opublikowano 27 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2016 Jak pamiętam, mi butla wystarczała na 8-9 warek (20-25l). Przesiadłem się na prąd i jest dwukrotnie taniej, wygodniej i nie grzeję całego garażu jak kiedyś. 35 zł za wymianę butli gazowej, która starcza na około 9 warek to nie są jakieś straszne pieniądze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ASadam Opublikowano 27 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2016 35zł? To strasznie staniało... Jak mi się podczas wrzenia skończył gaz to w zeszłym roku w zimie płaciłem 65zł na Orlenie (najbliżej i w weekend wieczorem innej opcji nie było) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabryśka Opublikowano 27 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2016 Polecam markety budowlane typu Castorama czy Leroy Merlin. Na stacjach benzynowych ceny są faktycznie dosyć wysokie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarzyn_waleczny Opublikowano 27 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2016 Ja za wymianę butli płacę ~33zł starcza na 5-6 warek (zacieranie i gotowanie 40l) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston Opublikowano 28 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2016 Dzięki za porady! Chyba będę się decydował na ten taboret Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr_Herman Opublikowano 28 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2016 Ja niedawno kupiłem za 150 zł , z termoparą i zapalaczem. Poszukaj jeszcze postów o taboretach i poczytaj, a jest ich kilka bo ja przed kupnem swojego też miałem taki dylemat jak ty i też czytałem o tym. Po lekturze wybrałem jednak troche droższy. To raczej zakup na lata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xenocyd Opublikowano 28 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2016 35zł? To strasznie staniało... Jak mi się podczas wrzenia skończył gaz to w zeszłym roku w zimie płaciłem 65zł na Orlenie (najbliżej i w weekend wieczorem innej opcji nie było) Zimą gaz jest droższy niż latem, bo wtedy jest większy popyt - poza kuchenkami dochodzą ludzie używający butli do grzania. Wiosną ceny spadają, na stacji nawet 10-13 zł na butli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ASadam Opublikowano 28 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2016 Dzięki za porady! Chyba będę się decydował na ten tabore Przemyśl zakup z zapalarką i termoparą. Kilkadziesiąt złotych to nie majątek a wygoda i bezpieczeństwo nie do przecenienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Singer Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Czy macie oryginalne dysze w taborkach? Mam wątpliwości czy mają one te 7,5 kW jak oferują sprzedawcy... Mam trochę podwyższony kocioł do (ok. 55 lit.) i baaaardzo długo trwa doprowadzenie brzeczki do wrzenia. Tak naprawdę nigdy nie uzyskałem 100 stC. Mieszanka pow- gazowa jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarzyn_waleczny Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2016 @Singer Rozwierć dyszę do 1,5mm, u mnie pomogło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi