zbychuto Opublikowano 27 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 Tak, mam wentylator bo silnik od mieszadła osiąga taką temperaturę, że nie można go dotknąć, nie wiem dlaczego. Po dodaniu tego wentylatorka jest ok To już trzecia wartka w tej konfiguracja a pierwsza ze zmontowanym urządzeniem w obudowie. Pierwsze dwie to był taki pająk na sklejce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eselchen Opublikowano 27 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 22 minuty temu, zbychuto napisał: Tak, mam wentylator bo silnik od mieszadła osiąga taką temperaturę, że nie można go dotknąć, nie wiem dlaczego. Po dodaniu tego wentylatorka jest ok To już trzecia wartka w tej konfiguracja a pierwsza ze zmontowanym urządzeniem w obudowie. Pierwsze dwie to był taki pająk na sklejce Przerobiłeś silnik, żeby masy nie miał na obudowie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbychuto Opublikowano 27 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 (edytowane) Nie było takiej potrzeby, silnik jest od wycieraczek z łodzi motorowej. Myślę, że jest mu za ciężko i chyba to jest przyczyną Przypuszczam, że mogłem też źle rozpoznać piny i silnik pracuje na zbyt dużej prędkości stąd konieczność zastosowania PWN Edytowane 27 Listopada 2017 przez zbychuto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwynbleidd Opublikowano 27 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 U mnie silnik zimniutki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eselchen Opublikowano 27 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 Czym są elementy zaznaczone czerwonym kółkiem? Płytka po prawej to pewnie regulator PWM. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwynbleidd Opublikowano 27 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 Wygląda na brzęczyk I regulator napięcia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbychuto Opublikowano 27 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 Ten okrągły to brzęczyk. Poniżej jest przetwornica step down ustawiona na 9v bo w kilku miejscach doczytałem, że 12v to zbyt dużo dla Arduino Nano z chińskiego sortu. Po prawej stronie przetwornicy jest PWN do regulacji obrotów silnika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eselchen Opublikowano 27 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 Kawał dobrej roboty Ja na Twoim miejscu dodatkowo zamontowałbym jakiś mały wentylator (ja mam 40x40) i do tego banalny układ automatycznej regulacji obrotów w zależności od temperatury. Te chińskie SSR'y potrafią się nieźle grzać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbychuto Opublikowano 27 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 Jak dobrze się przyjrzysz to w prawym dolnym rogu radiatora jest przykręcony termostat otwarty 50C. Brakuje tylko wentylatora No i chyba nie będzie bo grzałkę mam 1800W i tragedii z temperaturą nie ma. Może trafiłem na mniej oszukany SSR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slawmir Opublikowano 27 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 Może to nie ten temat dokładnie ale może kogoś zainteresuje mój sterownik - oczywiście klon ardbir ale wydaje mi się dużo lepszy, narazie zrobiłem na nim 1 warkę ale bez najmniejszych problemów poszło. SSR ledwo ciepły przy 1800 W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Rosiak Opublikowano 27 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 Może to nie ten temat dokładnie ale może kogoś zainteresuje mój sterownik - oczywiście klon ardbir ale wydaje mi się dużo lepszy, narazie zrobiłem na nim 1 warkę ale bez najmniejszych problemów poszło. SSR ledwo ciepły przy 1800 W. Wygląda super widzę że ma dostęp do sieci mozesz napisać coś więcej?Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slawmir Opublikowano 27 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 (edytowane) To jest klon ardbir pod nazwa brewmaniacex, pracuje na esp http://vito.tw/?cat=11, dostęp po wifi z laptopa lub z przycisków, logi warzenia, można zapisać recepture do pamięci i później włączyć automatyczne warzenie Edytowane 27 Listopada 2017 przez Slawmir Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Rosiak Opublikowano 27 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 To jest klon ardbir pod nazwa brewmaniacex, pracuje na esp http://vito.tw/?cat=11, dostęp po wifi z laptopa lub z przycisków, logi warzenia Można prosić o jakiś schemat,opis i jakiś kod jeżeli możnaWysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slawmir Opublikowano 27 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 wszystko jest dostępne na blogu twórcy który podałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Rosiak Opublikowano 27 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 Ok dzięki Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slawmir Opublikowano 27 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 nie ma sprawy, jakby co to pytaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Rosiak Opublikowano 27 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 1 minutę temu, Slawmir napisał: nie ma sprawy, jakby co to pytaj Jak co o bede pisał na priv. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eselchen Opublikowano 27 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 49 minut temu, Slawmir napisał: To jest klon ardbir pod nazwa brewmaniacex, pracuje na esp http://vito.tw/?cat=11, dostęp po wifi z laptopa lub z przycisków, logi warzenia, można zapisać recepture do pamięci i później włączyć automatyczne warzenie PCB sam robiłeś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slawmir Opublikowano 27 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 Syn w ramach ćwiczeń z rysunku namalował mi na płytce ścieżki w/g schematu żeby nie robić na uniwersalnej, ale tam jest tak mało elementów że można na uniwersalnej poskładać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwynbleidd Opublikowano 27 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 tutaj soft plus info https://github.com/vitotai/BrewManiacEsp8266 to ten sam gość co od brewpi(less) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eselchen Opublikowano 29 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2017 (edytowane) Dnia 27.11.2017 o 23:01, Slawmir napisał: Syn w ramach ćwiczeń z rysunku namalował mi na płytce ścieżki w/g schematu żeby nie robić na uniwersalnej, ale tam jest tak mało elementów że można na uniwersalnej poskładać. Jestem w trakcie robienia płytki, ale z montażem przewlekanym, tylko nie wiem jakie n-mosfety zostały użyte. Na schemacie nie została umieszczona informacja. Możesz podać jakich użyłeś ? Kolejną śmieszną rzeczą jest, że expander PCF8574 został użyty z 20-nóżkami (gdzie 4 i tak są nie podłączone), zamiast normalnego z 16 nóżkami. Edytowane 29 Listopada 2017 przez quattro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slawmir Opublikowano 29 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2017 (edytowane) ja użyłem BS 170 i pcf 16 Edytowane 29 Listopada 2017 przez Slawmir Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gadaka Opublikowano 29 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2017 @quattro Podzielisz się projektem PCB? Będziesz korzystał z WeMosa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eselchen Opublikowano 29 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2017 (edytowane) 2 godziny temu, gadaka napisał: @quattro Podzielisz się projektem PCB? Będziesz korzystał z WeMosa? Projektuje pod WeMos d1 mini/mini pro. Może to potrwać trochę czasu, gdyż mam sporo innych projektów na głowie. Wykonanie większej ilości PCB chce zlecić azjatyckiej firmie. Edytowane 30 Listopada 2017 przez quattro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Rosiak Opublikowano 2 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2017 (edytowane) Witam mam problem z ardbirem.Nie podaję mi napięcia na przekaznik grzałki na wyświetlaczu zapala się literka H a grzałka już nie. Mogło coś paść na płytce.Płytką mam od Gwynbleidd. Edytowane 2 Grudnia 2017 przez Piotr Rosiak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi