MikuśM Posted July 4, 2016 Share Posted July 4, 2016 Witajcie, Szukam odpowiedniej odmiany chmielu do dodania na zimno do Pilsa. Szukam aromatu ziołowego bez amerykańskich cytrusów, a przy tym żeby miał wysoką zawartość olejków aromatycznych, żeby nie trzeba było go sypać tonami. Coś polecacie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Undeath Posted July 4, 2016 Share Posted July 4, 2016 (edited) Witajcie, Szukam odpowiedniej odmiany chmielu do dodania na zimno do Pilsa. Szukam aromatu ziołowego bez amerykańskich cytrusów, a przy tym żeby miał wysoką zawartość olejków aromatycznych, żeby nie trzeba było go sypać tonami. Coś polecacie? Nie sypać chmielu do Pilsa na cichą - dodać Saaz pod koniec gotowania i na chłodzenie (whirpoola), powinien dać sam z siebie piękny aromat Edited July 4, 2016 by Undeath fortinbraas 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now