MikuśM Posted July 4, 2016 Share Posted July 4, 2016 Witajcie, Szukam odpowiedniej odmiany chmielu do dodania na zimno do Pilsa. Szukam aromatu ziołowego bez amerykańskich cytrusów, a przy tym żeby miał wysoką zawartość olejków aromatycznych, żeby nie trzeba było go sypać tonami. Coś polecacie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Undeath Posted July 4, 2016 Share Posted July 4, 2016 (edited) Witajcie, Szukam odpowiedniej odmiany chmielu do dodania na zimno do Pilsa. Szukam aromatu ziołowego bez amerykańskich cytrusów, a przy tym żeby miał wysoką zawartość olejków aromatycznych, żeby nie trzeba było go sypać tonami. Coś polecacie? Nie sypać chmielu do Pilsa na cichą - dodać Saaz pod koniec gotowania i na chłodzenie (whirpoola), powinien dać sam z siebie piękny aromat Edited July 4, 2016 by Undeath fortinbraas 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.