MikuśM Opublikowano 4 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 Witajcie, Szukam odpowiedniej odmiany chmielu do dodania na zimno do Pilsa. Szukam aromatu ziołowego bez amerykańskich cytrusów, a przy tym żeby miał wysoką zawartość olejków aromatycznych, żeby nie trzeba było go sypać tonami. Coś polecacie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 4 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 (edytowane) Witajcie, Szukam odpowiedniej odmiany chmielu do dodania na zimno do Pilsa. Szukam aromatu ziołowego bez amerykańskich cytrusów, a przy tym żeby miał wysoką zawartość olejków aromatycznych, żeby nie trzeba było go sypać tonami. Coś polecacie? Nie sypać chmielu do Pilsa na cichą - dodać Saaz pod koniec gotowania i na chłodzenie (whirpoola), powinien dać sam z siebie piękny aromat Edytowane 4 Lipca 2016 przez Undeath fortinbraas 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się