tomek123 Opublikowano 18 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2016 Witam, Czy ktoś miał okazję testować chińskiego blichmanna ? Cena zachęcająca. http://www.aliexpress.com/item/homebrew-Bottle-Filler-Beer-Gun-beergun/32349555526.html?spm=2114.30010308.3.2.FJ2K13&ws_ab_test=searchweb201556_7,searchweb201602_1_10057_10056_10055_10049_10017_405_404_10059_407_10058_10040,searchweb201603_8&btsid=5e7869a1-82a7-4633-9dc3-53012b8156e7 Pozdrawiam, Tomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xjaniux Opublikowano 18 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2016 Mam, używam, bez problemów, z rozłożeniem i złożeniem włącznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Wojtczuk Opublikowano 13 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2017 O do diaska, połączenie dwóch zarąbistych rzeczy - gazowania w kegu i rozlewu do butelek. Genialne psiakostka! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prowokator Opublikowano 14 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2017 A ja się zastanawiam czy taki beergun, może również działać grawitacyjnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FurioSan Opublikowano 14 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2017 A ja się zastanawiam czy taki beergun, może również działać grawitacyjnie?WAT?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prowokator Opublikowano 14 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2017 (edytowane) Do rozlewu piwa Grawitacyjne - tank wyżej niż butelka. Czy działa tylko pod ciśnieniem?Do tej pory, rozlewałem przy użyciu tej rurki: Edytowane 14 Stycznia 2017 przez GrzegorzW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nike21 Opublikowano 14 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2017 chyba cały sens w tym pistolecie że gazujesz sztucznie w kegu (a nie poprzez refermentację) i butelkujesz już nagazowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 14 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2017 (edytowane) A ja się zastanawiam czy taki beergun, może również działać grawitacyjnie? "Beergun" do rozlewu grawitacyjnego Proszę bardzo (szybko, tanio i skutecznie) http://www.piwopiweczko.pl/Rurka-do-rozlewu-Waz,617.html EDIT nie zauważyłem, że to już masz Edytowane 14 Stycznia 2017 przez Dr2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mathev Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Nie ucieka gaz przy tym? Obsługa jest szybsza niż przy przeciwciśnieniu. Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nike21 Opublikowano 31 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2020 Odgrzeję kotleta. W związku z tym że przechodzę całkowicie na petainery chcę mieć możliwość zabutelkowania czasami kilku flaszek dla znajomych czy rodziny prosto z kega. W związku z tym czy ktoś może napisać jak to z tym beergunem jest? Czy faktycznie łatwo się z tego butelkuje, nie pieni się? Na coś zwracać uwagę? Gdzieś kiedyś doczytałem, że wiele zależy od szczęścia jak dokładnie wykonany egzemplarz uda się zakupić. Oczywiście mowa o zakupie na Aliekspress. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pabllo_Lodz Opublikowano 1 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2020 Jedna rzecz o której nikt nie pisze, butelki powinny być schłodzone do temperatury piwa i wtedy jest ok. Oczywiście co2 podpięte do przedmuchiwania butelek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nike21 Opublikowano 1 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2020 A co jak mam piwo i butelki w temperaturze pokojowej? Naleje się bez problemu czy trzeba chłodzić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MistrzSuspensu Opublikowano 1 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2020 Chłodzić, im niżej tym lepiej. Ja dzisiaj trochę się męczyłem z nalewaniem piwa o temp. ok. 8°C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pabllo_Lodz Opublikowano 1 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2020 Może się pienić, zalecają lać chłodne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nike21 Opublikowano 1 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2020 To mam zagwozdkę. Docelowo chcę kupić schładzarkę przelewową Lindra i wyszynkować z kega który będzie własnie w temp pokojowej. Lodówkę chcę wykorzystywać tylko do fermentacji. Zastanawiałem się jeszcze czy z kranu nie naleję kilku butelek, dość powoli, bez piany. Wtedy ten beergun byłby mi niepotrzebny. Schładzarka i tak będzie więc potestujemy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MistrzSuspensu Opublikowano 1 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2020 Beergun to bardziej po to żeby ograniczyć natlenienie przy rozlewie. Jeśli da radę z kranu nalać (nie próbowałem) i takie piwo zostanie szybko wypite to raczej nie ma problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nike21 Opublikowano 1 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2020 Ok, dzięki za info. Będę próbował z kranu, a jak będzie lipa to poszukam innych rozwiązań. Piwo z butelek raczej będzie szybko spijane więc ten problem odpada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pabllo_Lodz Opublikowano 1 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2020 Do twoich celów to coś takiego. https://www.aliexpress.com/item/32797975314.html?spm=a2g0o.detail.1000060.2.11921b1ffrboyo&gps-id=pcDetailBottomMoreThisSeller&scm=1007.13339.146401.0&scm_id=1007.13339.146401.0&scm-url=1007.13339.146401.0&pvid=b4e9943c-bb4c-4d28-b0a0-1fb11490cc9e Podpinasz pod schładziarkę i lejesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nike21 Opublikowano 2 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2020 Teoretycznie to jest do butelek PET. Ma ktoś ten sprzęt i może coś o nim napisać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pabllo_Lodz Opublikowano 2 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2020 Są wersje do szkła, nie chciało mi się szukać.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hynas Opublikowano 10 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2020 Używam petainerów, do wyszynku mam pojedynczy reduktor co2. Czy wystarczy dołożyć do niego trójnik do co2 żeby podpiąc beer guna ?, czy konieczny jest podwójny reduktor i ustawienie innego ciśnienia do przedmuchu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpolak154 Opublikowano 11 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2020 Ja nalewałem prosto z kranu do butelek, ale mimo tego że piwo mocno schłodziłem to się pieniło i gaz uciekał. Po otwarciu butelki piwo miało mąki gazu. Beergun niedawno mi przyszedł będę testować czy będzie lepiejWysłane z mojego SM-N970F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cyslavv Opublikowano 1 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2020 (edytowane) Podzielę się moimi doświadczeniami z BeerGunem. Piwo leję w temperaturze jakiej stoi czyli ok. od 9C do 15C. (w zależności od pory roku) Używam podwójnego reduktora do Co2. Na keg ustawiam 0,1bar, a na pistolet 0,6-0,8 bar. Piwko pieni się tylko delikatnie i w ostatniej fazie napełniania delikatna pianka wyskakuje z szyjki - strata na butelce to ok. jedna łyżka stołowa piwa (często także łyżeczka). Zdecydowanie dużo więcej traci się gazując piwo przez refermentację w butelce chcąc uniknąć wypicia osadu. Nie bawiłem się nigdy w żadne chłodzenie sprzętu w zamrażarkach, lodówkach itp... piwo tak jak pisałem ma ok. 9-15C i butelkuje się bardzo dobrze zimą, latem, a nawet jesienią. W najbliższym czasie będę butelkował kolejnego kega to podzielę się filmem, zdjęciami i odpowiem na ewentualne pytania. PS. Wiosną też. Pozdrawiam, Edytowane 1 Czerwca 2020 przez Cyslavv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Willow Opublikowano 11 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2021 (edytowane) To ja dorzucę swoją cegiełkę. Cegiełkę IBU 1000. Kupiłem, dzisiaj pierwszy i ostatni raz użyłem tego chińskiego gówna. Na początku zdjęcie z pytaniem retorycznym: czy istnieje smutniejszy widok dla piwowara? To jest dziesięć litrów bittera, który byłby w butelkach, jeśli ten szajs by działał. Zastosowałem się do wszystkich możliwych rad że wszystkich tematów i jutuba. Pieni się jak syn nierządnicy EBC 5. Nieważne, jakie ciśnienie, nieważne, jaka temperatura flaszki. Piwo miało 6 °C. Nagazowane na 2 vol. Druga i chyba najgorsza rzecz. Ten kochany w pupcię koreczek gumowy, który uszczelnia linię piwną. Spada. Nie "spadł", tylko "spadał nagminnie". Nie muszę chyba tłumaczyć, co się dzieje, kiedy układ pod ciśnieniem traci szczelność. Spadał zawsze na dno butelki, niejednokrotnie pełnej butelki - czyli równocześnie gejzer i sprint do miski z butelką, w której jest koreczek. Pełną butelką, na dnie której jest koreczek. Z 30 litrów bittera w Fermzilli zostało 20 litrów bittera w butelkach. I 10 litrów bittera głównie na podłodze w piwnicy. Skończyłem sprzątać, mogę już spokojnie palnąć sobie w łeb. Nie polecam. Szkaluję na 100%. Może Blichmann działa. Shang-Tzung-Blich-Hui nie działa. Edytowane 11 Czerwca 2021 przez Willow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MistrzSuspensu Opublikowano 12 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2021 Pod jakim ciśnieniem wypychałeś piwo z kega? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi