Katohaikara Opublikowano 20 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2016 Witam,Planuję użycie słodzika z Cologran z Lidla i nie wiem ile mam go sypnąc. Czy ma ktoś może informacje jaka ilośc cukru odpowiada 1 g tego słodzika? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciechanek Opublikowano 20 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2016 http://www.piwo.org/topic/4990-jak-zrobic-kobiece-piwo-moje-doswiadczenia/Cytat z tego tematu:- sprawdzone dawki tego słodzika to 4-8 tab/litr (4-półsłodkie, 6-słodkie, 8-bardzo słodkie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 20 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2016 Czy ma ktoś może informacje jaka ilośc cukru odpowiada 1 g tego słodzika? a to coś stoi na przeszkodzie, żeby samemu to sprawdzić co Ci pasuje? Nalej szklankę piwa, dodaj 1 tabletkę i spróbuj itd. Z czytania akurat słodkości nie określisz bo każdy ma inne odczucia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katohaikara Opublikowano 20 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2016 @Ciechanek dziękuję bardzo. @Dr2 oczywiście że sprawdzę, ale nie mam żadnego doświadczenia z słodzikami i chciałem miec jakiś punkt odniesienia, żeby nie sypnąc od razu 10 pastylek do szklanki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek9999 Opublikowano 20 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2016 http://www.piwo.org/topic/4990-jak-zrobic-kobiece-piwo-moje-doswiadczenia/ Cytat z tego tematu: - sprawdzone dawki tego słodzika to 4-8 tab/litr (4-półsłodkie, 6-słodkie, 8-bardzo słodkie) Czy ma ktoś może informacje jaka ilośc cukru odpowiada 1 g tego słodzika? a to coś stoi na przeszkodzie, żeby samemu to sprawdzić co Ci pasuje? Nalej szklankę piwa, dodaj 1 tabletkę i spróbuj itd. Z czytania akurat słodkości nie określisz bo każdy ma inne odczucia. No właśnie, dla mnie 2 tabletki/litr to już jest słodkie, a 4/litr bardzo słodkie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gąska Opublikowano 20 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2016 Nigdy nie używałem, ale tak na logikę to przecież zależy do jakiego piwa zamierzamy użyć słodzika. Myślę, że zawsze trzeba robić test przed butelkowaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katohaikara Opublikowano 21 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 Mam zamiar użyc słodzika do kwasu chlebowego, który wyszedł trochę zbyt kwaśny. Chciałbym to trochę skontrowac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redlum Opublikowano 23 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2016 Ja do cydru dawałem 3 i 4. Cztery był za słodki. Zaś 3 był słodki. Następnym razem zrobię 2 i 3. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi