pneuropathic Opublikowano 18 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2016 (edytowane) Jakiś czas temu zastanawiałem się jaki śrutownik kupić aż poszedłem do garażu i rozebrałem stary ekspres i zostawiłem w nim górną część obudowy oraz sam silnik. Sam młynek delikatnie został przeszlifowany ponieważ za drobno mielił dodatkowo na silnik skierowałem strumień powietrza z wiatraczka od suszarki do włosów, ponieważ raczej nie jest przystosowany do pracy ciągłej. 6kg słodu ześrutowałem w 25 min co uważam za dobry wynik Edytowane 19 Września 2016 przez pneuropathic Undeath 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 19 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 Nie masz podglądu w systemie? Tam przekręcasz o 90C i masz pionowo zdjęcia. Daj jeszcze zdjęcie śruty, czy łuska nie zmielona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pneuropathic Opublikowano 19 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 Niestety zdjęcia na dysku mam w pozycji pionowej po wrzuceniu na forum się obraca w edytorze nie ma takiej możliwości łuska pęka na 3 części a sama osłonka w 70-80% odpada w całości może dzisiaj machnę zdjęcie samego śrutu jak będę w garażu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtekp Opublikowano 19 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 Mam nadzieję, że będzie bardziej wytrzymały od mojego. Zmieliłem na 2 warki, a przy mieleniu kolejnej porcji rozpadł się totalnie. Teraz używam maszynki do mięsa z przystawką do śrutowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 19 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 (edytowane) Niestety zdjęciana dysku mam wpozycji pionowejpo wrzuceniuna forum sięobracaw edytorze nie ma takiej możliwości nie łatwo zrozumieć co masz na myśli ale wynika iż jesteś kolejną osoba "oszustwa" M$ Jeśli te zdjęcia zrobiłeś "poziomo", zgrałeś na dysk i potem w trakcie przeglądania obróciłeś je to kolejnym razem system Ci je już wyświetla tak jak po obrocie. Nie znaczy to jednak, że są one tak zapisane System tylko zapamiętał Twoje preferencje wyświetlania konkretnej fotki. Dlatego jak je wklejasz na forum są nadal "w poziome". Rozwiązaniem jest obrót zdjęcia w dowolnym edytorze fotek i ponowny zapis. Edytowane 19 Września 2016 przez Dr2 bart3q 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pneuropathic Opublikowano 19 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 (edytowane) ale wynika iż jesteś kolejną osoba "oszustwa" M$ Nasza rodzima produkcja linuksowa PLD nie jest mi obca zanim poldek był jeszcze modny, ale obecnie używam m$ ze względu na dedykowane oprogramowanie na ten system. Zdjęcia są obracane ze względu na to, że mój telefon zapisał taki exif i żaden program zew. tego nie zmieni, usunięcie exif też nic nie dało. Do tego pasuje moje ulubione powiedzenie "co zrobisz jak nic nie zrobisz?" Edytowane 19 Września 2016 przez pneuropathic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SebeQ Opublikowano 19 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 Mam nadzieję, że będzie bardziej wytrzymały od mojego. Zmieliłem na 2 warki, a przy mieleniu kolejnej porcji rozpadł się totalnie. Teraz używam maszynki do mięsa z przystawką do śrutowania. Mam młynek do mięsa (taki klasyczny na korbkę, żeliwny). Zapodaj zdjęcie tej przystawki, gdzie można taką kupić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtekp Opublikowano 19 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 Niestety miałem na myśli młynek elektryczny, rodzimej produkcji. Do ręcznych nie widziałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 19 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 Zapodaj zdjęcie tej przystawki, gdzie można taką kupić? Poczytać możesz tu http://www.piwo.org/topic/3951-srutownik-mlynek-zarnowy-zelmer/ Do ręcznych nie widziałem. bo takowych nie ma że mój telefon zapisał taki exifi żaden program zew.tegonie zmieni, a to ciekawostka Twierdzisz więc, że jak otworzysz zdjęcie prymitywnym Paintem, obrócisz je i zapiszesz to to nic nie da Czyli mamy kolejne "oszustwo" M$, program zapisuje, a nie zapisuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pneuropathic Opublikowano 19 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 (edytowane) a to ciekawostka Twierdzisz więc, że jak otworzysz zdjęcie prymitywnym Paintem, obrócisz je i zapiszesz to to nic nie da Czyli mamy kolejne "oszustwo" M$, program zapisuje, a nie zapisuje? Gimp moim przyjacielem - zmienione (proszę się delektować) Edytowane 19 Września 2016 przez pneuropathic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 19 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 To czekamy na zdjęcie śruty jeszcze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 19 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 Gimp moim przyjacielem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek9999 Opublikowano 19 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 6kg słodu ześrutowałemw 25 minco uważam za dobry wynik Jakbyś włączył młynek do prądu, to pewno poszłoby szybciej 6kg w 25 minut, to ja śrutowałem ręcznie, teraz wkrętarką zajmuje to 5 minut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pneuropathic Opublikowano 19 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 6kg słodu ześrutowałemw 25 minco uważam za dobry wynik Jakbyś włączył młynek do prądu, to pewno poszłoby szybciej 6kg w 25 minut, to ja śrutowałem ręcznie, teraz wkrętarką zajmuje to 5 minut. Krzysiek, nic na akord to jest śrutowanie bezdotykowe dzisiaj zrobiłem podajnik na 10kg słodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 19 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 Nawet nieźle śruta wygląda tylko trochę gruba. Łuska może i w całości ale też wygląda na lekko poszarpaną, ale i tak muszę przyznać, że nieźle i nie spodziewałem się po młynku z ekspresu do kawy czegoś takiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pneuropathic Opublikowano 19 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 (edytowane) trzy krotnie rozbierałem szlifowałem i składałem aż do tego wyniku, zmarnowałem do testów 1kg słodu ale mam nadzieję że ładnie wężyk z oplotu będzie filtrował Edytowane 19 Września 2016 przez pneuropathic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FurioSan Opublikowano 20 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 Jak dla mnie złoty medal w kategorii DYI/rzezanie Brawo! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 20 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 trzy krotnierozbierałemszlifowałem i składałem ażdo tego wyniku zmarnowałem do testów1kg słodu nie zmarnujesz bo możesz go dodawać do lepiej ześrutowanego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi