_tommy Opublikowano 20 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 witajcie, kilka warek już za mną, w większości z ekstraktu. Planuję teraz kolejną i chciałem zrobić APE z dodatkiem płatków owsianych i tu pojawia się mój problem. Nie wiem kiedy dodać te płatki. Myślałem żeby zrobić to na początku gotowania brzeczki, tuż przed chmieleniem na goryczkę- mogę tak zrobić? Ile mogę dodać płatków na 10 litrową warkę? I czy mogą to być płatki owsiane górskie na przykład? Będę wdzięczny za wszystkie rady i wskazówki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emsc Opublikowano 20 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 Płatki dodaje sie do zacierania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buber Opublikowano 20 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 (edytowane) Zrób partial mash - np. 200 gr płatków i 200 gr pilzneńskiego do woreczka i 60 minut np. w 66-67 st. C. Płatki oczywiście błyskawiczne, albo skleikuj normalne Edytowane 20 Września 2016 przez buber Igorrodz 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_tommy Opublikowano 20 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 i to potem do dodać do gotowania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buber Opublikowano 20 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 Zacierasz i wysładzasz, do tego dolewasz ekstrakt i odpowiednią ilość wody. _tommy 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QQRQ Opublikowano 20 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 Zrób jak mówi buber. Płatki i słód pilzneński do woreczka. Pogrzej 10 L wody do 65 stopni i włóż do tego woreczek. Poczekaj z godzinkę. Wyciągnij woreczek. Zagotuj wywar. Dodaj ekstrakt APA. Zagotuj całość. Dodaj chmiel. Gotuj ile trzeba. _tommy i Igorrodz 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_tommy Opublikowano 20 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 dziękuje za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buber Opublikowano 20 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 A w ogóle to dodaj płatki żytnie a nie owsiane. Robią robotę Igorrodz 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_tommy Opublikowano 20 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 Jakieś konkretne możesz polecić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buber Opublikowano 20 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 Kupowałem zwykłe noname na wagę w auchan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się