Szwed Opublikowano 30 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 # nr 79 Tripel Zasyp - pilzeński - 7 kg - monachijski - 2 kg Zacieranie - 62°C 50' - 124,01 Ω - 72°C 10 ' - 127,84Ω - 76°C 5 ' - 129,37Ω Chmielenie 60 ' - 35g junga - 60 ' - 25g Sybilla - 15 ' - 15g Perle - 0 ' - Cukier 1,5 kg 15' Fermentacja - Wyeast THG gęstwa Wyszło 35L 19,5 °Blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Porter Opublikowano 30 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 Krzysiek ma trapisty, Krzysiek ma trapisty, Krzysiek ma trapisty - będzie super piwo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiuzeb Opublikowano 30 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 Ja też chcę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 30 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 Jak się zbiory udają to Was podzielę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Porter Opublikowano 30 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 Trapiści nie powinni się rozmnażać. Wiadomo - celibat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 30 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 Ja też chcę Michał pamiętasz że masz u mnie chmiele do odbioru? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 3 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 # nr 78 Zielone zabutelkowane z kolorku jestem zadowolony nie przesadziłem z barwnikiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 5 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 # nr 80 PILS Zasyp Pilzneński Litovel- 8,0kg Carahell Weyermann - 0,2kg Zacieranie 25 L wody 50°C - 15' 119,4 Ω 62°C - 30' 124,0 Ω 68°C – 1h' 126,3 Ω 72°C - 15' 127,8 Ω 77°C - filtracja 129,7 Ω Chmielenie 70 minut 10' - 50g Marynka granulat 50' - 60g Halertau Tradicion, granulat 68' - 30g Perle granulat Solidny przełom w 10' Fermentacja Wyeast 2000 Budvar Lager gęstwa Wyszło 44L 13 °Blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 11 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2013 # nr 81 Lagier Wiedeński wg. receptury Vettisa słód wiedeński 5,0kg słód monachijski 2,0kg słód carahell 0,46kg słód zakwaszający 0,2kg Zacieranie 25L wody - 54°C - 10 ' 120,94 - 63°C - 40 ' 124,39 - 72°C - 30 ' 127,84 - 76°C - Filtracja 129,37 60 ' Chmielenie 60 ' – 75g Hallertauer Tradition granulat 20 ' – 30g Saaz szyszki Mech Irlandzki – 7g – 10 min Drożdże Wyeast 2308 Munich Lager gęstwa od MMP Marian dzięki wielkie Wyszło 44L 13 °Blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 12 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2013 # nr 82 Wena Doppelbock słód pilzneński 2,0kg słód wiedeński 2,0kg słód monachijski 2,kg słód Caraaroma 0,2kg Zacieranie - 25L wody o temp 50°C - grzeję do 62°C i przetrzymujemy przez 30' - odbieram 8 litrów - dekokt i gotuje się 20' - zwracam powoli dekokt do całości 72°C przerwa 60' Chmielenie 100' 37g Marynki - 70' 40g Hallertau Tradition - 30' mech irlandzki 5g w 80' Drożdże Wyeast 2308 Munich Lager gęstwa Wyszło 28L 18 °Blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 12 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2013 # nr 79 Tripel przelany na cichą odfermentował do 3,5°Blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiuzeb Opublikowano 12 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2013 Dzisiejsze chmielenie nadzorował Piwowar z Ruptawy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 12 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2013 Przedłużyło się o jakieś 15 minut. Ale za to spokojnie kawy się napiliśmy Munich Lagery pięknie już pracują Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 19 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 # nr 80 PILS przelany na cichą 3,5°Blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 19 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 # nr 80 PILS przelany na cichą 3,5°Blg Tak w środku nocy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 19 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 3 godzi temu teraz też pije Yripla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 24 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 # nr 79 Tripel zabutelkowany z dodatkiem 150g cukru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 26 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2013 # nr 81 Lagier Wiedeński przelałem na cichą 3,5°Blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 27 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2013 # 83 Russian Imperial Stout Zasyp słód pale ale 5kg słód monachijski 3kg Jęczmień palony 0,5kg Słód Caraaroma 0,5kg płatki pszenne (skleikowane) 0,4kg płatki owsiane 0,4kg płatki jęczmienne (skleikowane) 0,4kg słód Carafa II 0,5kg Zacieranie 68°C - 100' 126,3 Ω 72°C - 30' Chmielenie 100' 80g Marynka - w 40' 50g Sybilla - w 90' Fermentacja Wyeast 1028 London Ale gęstwa 0,5L Wyszło 26L 21 °Blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Porter Opublikowano 27 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2013 No, całkiem przyzwoicie! Jak filtracja? Nie przytykało? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 28 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 No, całkiem przyzwoicie! Jak filtracja? Nie przytykało? Filtracja poszłą idealnie. Tylko przesadziłem z wybiciem celoeałem w 23°Blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekKocurek Opublikowano 28 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 Trzeba było cukrem poprawić balling Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Porter Opublikowano 28 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 Trzeba było cukrem poprawić balling Szwed miał stracha, że mu cukier za bardzo wytrawi tego RISa. A on go zamierza na urodziny zamiast tortu podawać i nożem kroić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 28 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 Trzeba było cukrem poprawić balling Szwed miał stracha, że mu cukier za bardzo wytrawi tego RISa. A on go zamierza na urodziny zamiast tortu podawać i nożem kroić Ja byłem za opcją bez cukru, co to za RIS jak taki rzadziutki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 28 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zatem RISa doprawię 600g cukru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się