Szwed Opublikowano 29 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2013 (edytowane) wczoraj 28 -go # 95 Bitter poszedł w butelki i do kega Edytowane 30 Listopada 2013 przez Szwed Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Porter Opublikowano 29 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2013 wczoraj 29 -go wydaje mi się, że ten bitter poszedł głównie do głowy, gdyż dziś jest 29-go, a nie wczoraj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 29 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2013 wydaje mi się, że ten bitter poszedł głównie do głowy, gdyż dziś jest 29-go, a nie wczoraj Prosze powstrzymać się od złośliwości i niczego nie imputawać, toż to zwykłe zgubienie dnia, ja mam tak stale. Szwed 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 30 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2013 (edytowane) # 96 Ale bezstylowiec Słód Pale ale 6,0kg słód Monachijski 2,0kg Zacieranie 20L wody 1,5h w 67°C, 20 min w 72°C, 78°C filtracja Chmielenie 60' 50g Marynka, 50g Junga - 60' 28g Perle, 14g Citra - 20' Fermentacja Połowa warki S-04 Druga połowa W- 1768 English Special Bitter Ale Wyszło 39L 13°Blg Edytowane 1 Grudnia 2013 przez Szwed Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 30 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2013 wczoraj 29 -go wydaje mi się, że ten bitter poszedł głównie do głowy, gdyż dziś jest 29-go, a nie wczoraj To tylko jeden dzień. a Biter zapowiada się naprawde dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 30 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2013 Wyszło 39L 32°Blg Nieźle! domin-w 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 1 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2013 Wyszło 39L 32°Blg Nieźle! poprawione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 5 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2013 # nr 97 PILS Zasyp Pilzneński - 7,0kg Carapils Weyermann - 1,0kg Zacieranie 20 L wody 52°C - 15' , 62°C - 20', 68°C – 60', 72°C - 15' 78°C - filtracja Chmielenie 70 minut 60' - 50g Junga granulat 20' - 60g Halertau Tradicion, granulat 0' - 30g Perle granulat przełom w 20' Fermentacja Uwodnione W-34/70 Wyszło 43L 11 °Blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubuś Opublikowano 5 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2013 Czyżby 100 to dolniak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 5 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2013 Czyżby 100 to dolniak? Jeszcze nie zdecydowałem. Na 90% to będzie lager Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 6 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 Dzisiaj nietypowo popełniłem Porterówkę 2 Portery Bałtyckie 0,5L (dałem po butelce porteru z Żywca i Z Browaru Amber Grand Imperial) 250g cukru oraz ok. 2,5cm laski Wanilii. Całość wymieszałem i zagotowałem. Po ostudzeniu dolałem 0,25L Spirytusu. I przelałem w butelki. Teraz poczekam ok. roku na degustację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubuś Opublikowano 6 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 (edytowane) Czy mogę postawić? Porter. Oczywiście od Bałtyku Edytowane 6 Grudnia 2013 przez bubuś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 10 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 # 96 Ale bezstylowiec przelany na cichą połowa na ESB zeszła do 3,0°Blg pozostała połowa S-04 do 3,5 °Blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 19 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2013 # nr 97 PILS przelałem na cichą 3 °Blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 19 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2013 # 96 Ale bezstylowiec dzisiaj do fermentorów dosypałem po 30g Citry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Porter Opublikowano 23 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 Krótka recenzja ostatnich wyrobów: #94 Stout owsiany - pychota! Znakomity balans pomiędzy goryczką, a słodyczą. Jedwabista faktura piwa, płatki owsiane dają o sobie znać. Niskie wysycenie = duża pijalność. #95 ESB - Anglik na cytrusowych sterydach. Podobnie jak poprzednik, świetne piwo sesyjne, można je pić szklankami. Cytrusowość jak najbardziej wyczuwalna, choć Citra miażdży i rozstawia konkurentów po kątach. #84 Porter bałtycki - klasyk, bym powiedział. Mateusz uwarzył kiedyś prawie identyczne, tylko słodsze. Większa wytrawność w Twoim porterze podnosi pijalność, co akurat w tym stylu bywa ryzykowne. Dzięki za piwka! Gratulacje! CDN... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 27 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 Dzięki za oceny. Cieszy mnie że, piwa smakowały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 7 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 # nr 97 PILS poszedł do kega i w butelki 94g cukru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 9 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 # nr 98 Lager Radoszowski Zasyp - Pilzneński 4,5 kg - Monachijski 2,0 kg - Wiedeński 2,0 kg - Słód Czerwony Strzegom 0,3 kg Zacieranie 50°C 20', 64°C 15', 68°C 45', 72 °C 0 10', 78 °C filtracja Chmielenie 65' 60' - 60g Sybilla (6,5 % a-k) 20' - 50g lubelski selekt (4,5%a-k) 5' - 40g lubelski selekt (4,5%a-k) Wyszło 42L , 13 °Blg Fermentacja W34/70 gęstwa Z ciekawości dokonałem pomiaru ilości wody zużytej do chłodzenia brzeczki. Wynik pozytywnie mnie zaskoczył poszło tylko 55L wody. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Porter Opublikowano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 # nr 98 Lager Radoszowski "Radoshovitz" crocco 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 11 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 # nr 99 Lager Radoszowski vol 2 Zasyp - Pilzneński 5,0 kg - Monachijski 1,5 kg - Wiedeński 1,5 kg - Słód Carahell 0,3 kg - Słód Czerwony Strzegom 0,1 kg Zacieranie 25L wody o temp 48 °C i od razu w górę do: 53°C 15', 63°C 30', 68°C 50', 72 °C 0 10', 78 °C filtracja Chmielenie 65' 60' - 60g Sybilla (6,5 % a-k) 20' - 60g Hallertau Tradition (5,2%a-k) 0' - 53g Hallertau Tradition (5,2%a-k) Wyszło 43L , 12,5 °Blg Fermentacja W34/70 gęstwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 21 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2014 # nr 98 oraz 99 przelałem na cichą . Odfermentowały do 3,5 °Blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 21 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2014 Nadejszła Warka nr 100 Rauchbier Zasyp - Słód Wędzony 5,3 EBC Steinbach - 6,0 kg - Słód Monachijski Litovel - 2,0 kg - Słód karmelowy Strzegom 30 - 0,8 kg - Słód Carahell - 0,2 kg Zacieranie 50°C-20', 64°C-60', 68°C-30', 72°C-15', 78°C- filtracja Chmielenie 75' 60' – 60g Junga granulat (11,2 % a-k) 10' - 30g Hallertau Tradition granulat (5,3%a-k) 5' - 30g Hallertau Tradition granulat(5,3%a-k) Wyszło 42L , 13,5 °Blg Fermentacja Wyeast 2308 Munich Lager gęstwa (Wena wielkie dzięki) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 4 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 # nr 98 Lager Radoszowski przelany do kega i butelek 100g cukru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 4 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 Warka nr 100 Rauchbier poszedł na cichą 4°Blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się