Jurek3434 Opublikowano 28 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 Witam Przy sprzątaniu piwnicy znalazłem taką o to "butlę" pojemności 7,5L i pytanie czy ma sens wykorzystać ją do piwa np na kilku letnie przechowywanie? Szkło jest dość grube a sama waga to ponad 5kg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_K Opublikowano 28 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 Witam Przy sprzątaniu piwnicy znalazłem taką o to "butlę" pojemności 7,5L i pytanie czy ma sens wykorzystać ją do piwa np na kilku letnie przechowywanie? Szkło jest dość grube a sama waga to ponad 5kg. Jurek3434 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuDeX Opublikowano 28 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 Nie znam kwestii technicznych, ale jeśli da się ją zakapslować, albo jeszcze lepiej zakorkować i zakapslować, to uwarzyłbym jakiegoś potwora i odłożył na dłuuugie leżakowanie, a następnie odpalił przy jakiejś turbo okazji Jurek3434 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FurioSan Opublikowano 28 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 Nie znam kwestii technicznych, ale jeśli da się ją zakapslować, albo jeszcze lepiej zakorkować i zakapslować, to uwarzyłbym jakiegoś potwora i odłożył na dłuuugie leżakowanie, a następnie odpalił przy jakiejś turbo okazji biere de brut? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jurek3434 Opublikowano 28 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 Kapslowanie to problem, sprawdzę czy wejdzie korek od szampana bo jeśli tak to zabezpieczę go drutem a żeby nie wystrzelił przy refermentacji. Uwarzenie jakiegoś potwora przeszło mi przez myśl i to się wydaje najlepszym rozwiązanie, myślę nad warką góra 12 litrów, część też chciałbym rozlać do zwykłych butelek 0,5/0,33 i móc chociaż troszkę nadzorować proces starzenia.A kolejnym pytaniem było by co się najlepiej nadaje żeby tak sobie podojrzewało? Barleywine, RIS, quad czy może jakiś braggot? Czy może coś innego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się