tauruss Opublikowano 29 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2016 (edytowane) Prośba o uwagi do receptury. Pierwsza samodzielna receptura, więc starałem się nie kombinować za bardzo. Black IPA / CDA założenia: 25l do gotowania, 19l gotowego 16 blg, 35-40 SRM, 60 IBU Słody: Pilzeński 5,5 kg Carafa II Special 800-1000 0,25 kg Czekoladowy Bestmalz 800-100 0,25 kg (zastanawiam się jeszcze nad dodaniem 0,5 kg płatków owsianych albo żytnich dla podbicia blg i/lub ilości) Zacieranie na lenia 66 -> 62 C Ciemne słody moczone "na zimno" w worku Chmiele: Gotowanie Chinook 30 g 60 min - 13 % Gotowanie Chinook 20 g 30 min - 13 % Gotowanie Cascade (szyszka) 50 g 3 min - 6 % Gotowanie Mosaic 50 g 0 min - 10 % Na zimno Citra 50 g 3 dni - 12 % Na zimno Cascade 50 g 3 dni - 6 % Edytowane 29 Września 2016 przez tauruss Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielony07 Opublikowano 29 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2016 Piłem Black IPA z browaru Sierra Nevada, IBU było 105. Następnego dnia, mimo dwu myć zębów ciągle było w ryju. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tauruss Opublikowano 29 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2016 Może węgiel sypali do piwa Ale co to ma do przepisu? Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plo Koon Opublikowano 30 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2016 Receptura wyglada ok. 0.5 kg płatków wiele nie zmieni, więc jak już uważasz. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się