propaganda Opublikowano 6 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 Pozdrawiam z Żoliborza Jestem zupełnie zielony, więc od 72 godzin czytam wszystko co uda mi się znaleźć w necie na temat domowego piwowarstwa. Całe szczęście w robocie jeszcze sie nie zorientowali, że przysypiam przy kompie. Okazało się, że mam sklepik Piwowara 5 min. spacerkiem od domu ... to nie może być przypadek . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Opublikowano 6 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 od 72 godzin czytam wszystko co uda mi się znaleźć w necie na temat domowego piwowarstwa ...non-stop? Witaj i czytaj, czytaj i pytaj, a jak dojrzejesz do działania, to przekonasz się, że to na pewno nie przypadek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyszek73 Opublikowano 6 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 Witaj czytaj dużo i zacieraj piwko smakiem się odwdzięczy zazdroszczę ci tego sklepiku piwowara Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio melu Opublikowano 6 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 WITAM WSZYSTKICH...w powitalni, nie rozpoczynam nowego wątku 'bopoco' zaśmiecać forum.Ogólnie to ocieram się o branżę od kilkunastu lat...w piwnicy trochę piweczka dojrzewa (wybieram raczej dolną ferm. bo to pifko bardziej 'mniem' i mojej żonce smakuje ,moim zdaniem jest bardziej zasadnicze w smaku- wyjątek waizen za którym moja połowa przepada),dorzucam również mniej chmielu niż mówią standardy -nie palimy- z moich wieloletnich obserwacji wynika ,że osoby palące preferują pifka z bardziej wyrazistą goryczką.Nie korzystam z publikowanych receptur wolę tworzyć "coś swojego" ,proces skrupulatnie zapsuję ,żeby zadbać o powtarzalność...to może tyle wynurzeń.A tak z innej beczki...dobijają mnie 'dzieci reklamy' koncernów piwowarskich mówiąc; sekretem jest woda ! Nie mają bladego pojęcia ,że np. w żywcu robią piwa wszystkich marek z grupy (nikt nie będzie woził warki z Warki na południe bo to strata grubej kasy)Do dziś pamiętam szczyt głupoty reklamobiorców ,którzy bezmyślnie powtarzali :to jest dobre bo potrójnie chmielone...człowieku! posól sobie zupę 3 razy!życzę smacznego! itp...itd... Jeszcze raz miło mi wszystkich powitać... p.s. czy ktoś wie może ,jak się kształtują ceny surowców w czechach ,ew gdzie można się się po tamtej stronie zaopatrzyć (nieśmiało pytam bo kiedyś usłyszałem po dziesiątym przekazie z ust do ust ,że 'DORI' coś tam gdzieś tam kupowała...ile w tym prawdy nie wiem ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 6 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 I ja witam Was dwóch. Ja słód kupowałem w Litovelu-jak skoczysz po tonę to na pewno warto. Jest ponoś gdzieś obok Ostravy sklep, ale nie znam adresu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignac99 Opublikowano 6 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 (edytowane) Witam kolejnych piwowarów na forum. Życzę miłej i owocnej lektury. Misio Melu, sklep, o którym piszesz, jest w Havirovie , na ulicy Mirovej 1, rzut beretem od Cieszyna. Pozdrawiam. Edytowane 6 Lutego 2010 przez Ignac99 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 6 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 MIsio Melu witam ponownie teraz bardziej oficjalnie. Nowicjusz to może jesteś w domowym warzeniu, ale doświadczenie piwowarskie masz. Mam nadzieję, że jak się spotkamy to tym razem ja skosztuję Twojego działa. Do Czech masz blisko to może Ci się opłaca, dla mnie za daleko i ceny nie takie atrakcyjne jak kiedyś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 6 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 Propaganda witaj na forum MISIO MELU miło powitać kolejnego piwowara z okolic p.s. czy ktoś wie może ,jak się kształtują ceny surowców w czechach ,ew gdzie można się się po tamtej stronie zaopatrzyć (nieśmiało pytam bo kiedyś usłyszałem po dziesiątym przekazie z ust do ust ,że 'DORI' coś tam gdzieś tam kupowała...ile w tym prawdy nie wiem ) .. a nie lepiej zapytać u źródła? PS proszę tylko nie pisz "pifko" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coelian Opublikowano 6 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 Też witam piwowara !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pako1 Opublikowano 6 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 Witam kolejnych piwowarów No i tak jak pisała Dori - nigdy więcej słowa pifko zawsze i na wieki wieków tylko PIWO :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio melu Opublikowano 6 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 przepraszam za pifko(fuj co za słowo...tak mi się jakoś palec na klawiaturze omsknął) przepraszam rónież DORI za "szycie" za Twoimi plecami -chciałem wysłać bezpośrednio maila ,ale gdzieś mi się zgubił ,no i tak przy jednym wpisie poszło...jeszcze słówko do WENY : gratuluję pamięci albo długo przechowujesz pocztę elektroniczną/ proszę o dyskrecję ze względu na niektóre niesprzyjające mi osoby z mojego 'zawodowego' otoczenia /niektórzy są zazdrośni i zawistni ,często brakuje im banalnie odwagi żeby się pobawić...dzięki...dobranoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio melu Opublikowano 8 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2010 Dzięki Ci Ignac99... trafiłem do sklepiku w Hawierzowie na mirowej 1...jasne słody są tam zdecydowanie tańsze niż u nas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 8 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2010 Witam . Na razie jestem zielony jak szyszka chmielu.Ale jak poczytam , to zaczynam zabawę na serio;). Zaraził mnie kol. Wena. na innym zadymiarskim forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi