CraftMat Opublikowano 17 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 Mam pytanko. Czy lek Octenisept nada się do odkażania sprzętu? Pytam poważnie bo po przeczytaniu etykiety wszystko się zgadza. Proszę o rychłe i rzetelne odpowiedzi jankoś 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buber Opublikowano 17 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 Przy tej cenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CraftMat Opublikowano 17 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 Mam go w domu, nie muszę kupować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurczakowski Opublikowano 17 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 Tak możesz użyć octeniseptu do odkażania sprzętu z tym, że jest cholernie gorzki i nie wiadomo czy nie będzie tego czuć później w piwie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piwosz86 Opublikowano 17 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 Szczerze, może i pójdzie tym dezynfekować sprzęt, ale za dużo tym nie zdezynfekujesz (jeżeli mówimy o atomizerze 50ml). Służy raczej do odkażania punktowego (rany, itp). Możesz próbować, ale wg mnie szkoda zachodu, już lepiej użyć to do tego, do czego zostało stworzone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buber Opublikowano 17 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 Do dezynfekcji drobnych rzeczy (termometr, pipeta, krabik itp.) używam czegoś takiego https://www.doz.pl/apteka/p3117-Tribactic_spray_100_mlTo a propos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redlum Opublikowano 17 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 Ja używam starsanu do wszystkiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enethion Opublikowano 18 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2016 Mam pytanko. Czy lek Octenisept nada się do odkażania sprzętu? Pytam poważnie bo po przeczytaniu etykiety wszystko się zgadza. Proszę o rychłe i rzetelne odpowiedzi Nadać może się nada, ale raczej do drobiazgów jak niżej, a i wtedy nie wiem co będzie z ostatecznym smakiem piwa. Do dezynfekcji drobnych rzeczy (termometr, pipeta, krabik itp.) używam czegoś takiego https://www.doz.pl/apteka/p3117-Tribactic_spray_100_mlTo a propos Tańsze i równie skuteczne rozwiązanie w takim zastosowaniu. Tylko nie wiem czy nie bardziej się opłaca desprej, albo spirytus min. 70%? Buteleczkę z atomizerem można w kupić osobno za grosze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankoś Opublikowano 2 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2016 (edytowane) Edytuję, ponieważ napisałem tu bzdury o pozytywnym wpływie Octaniseptu na dezynfekcję. Chodziło mi o Hemisept. Moja żona, która zna się na składach leków odradza używanie Octaniseptu do dezynfekcji sprzętu. On nadaje się tylko do skóry. Edytowane 3 Listopada 2016 przez jankoś Enethion i CraftMat 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CraftMat Opublikowano 6 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 Edytuję, ponieważ napisałem tu bzdury o pozytywnym wpływie Octaniseptu na dezynfekcję. Chodziło mi o Hemisept. Moja żona, która zna się na składach leków odradza używanie Octaniseptu do dezynfekcji sprzętu. On nadaje się tylko do skóry. Dzieki za rzeczową wypowiedź! Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moki Opublikowano 18 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2017 Edytuję, ponieważ napisałem tu bzdury o pozytywnym wpływie Octaniseptu na dezynfekcję. Chodziło mi o Hemisept. Moja żona, która zna się na składach leków odradza używanie Octaniseptu do dezynfekcji sprzętu. On nadaje się tylko do skóry. Octenisept nadaje się do ran, błon śluzowych, do skóry lepszy jest Kodan. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi