pmc Opublikowano 13 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 Witam wszystkich. Mam taki oto problem. Moja 10 warka,uwarzona 11 listopada, Pils z zacieraniem, drożdże BOHEMIAN LAGER M84 Mangrove Jack's. Fermentacja w 12 stopniach niby się zaczęła, bombluje(słabo) z rurki ale dziwnie wyglądają drożdże w fermentorze. Po pierwsze, oblepiły ścianę wiadra a głębiej zrobiło się coś jakby duży glut z drożdży . Nie wiem czy na foto będzie to dobrze widać? Czy to jest OK, czy nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 13 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 Pewnie oblepiły osady, które podniosły się podczas fermentacji, jak dla mnie ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drapichrust Opublikowano 14 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 Używałeś mchu irlandzkiego? U mnie zawsze po mchu powstaje zimny osad, który wygląda dokładnie tak jak u Ciebie. Wysłane z mojego C1905 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmc Opublikowano 14 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 Tak, pierwszy raz robiłem z mchem. Drapichrust, jak to wpływa na burzliwą u Ciebie? Wysłane z mojego PAP5044DUO przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drapichrust Opublikowano 14 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 Nie zauważyłem negatywnego wpływu. Nie masz się czym martwić. Po burzliwej całość wraz z drożdżami opadnie na dno. Wysłane z mojego C1905 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Śliwiński Opublikowano 14 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 Takie rozterki pojawiły sie od kiedy w sprzedaży dostępne sa przezroczyste wiadra Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Łyskacz 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 Wygląda jak obcy. Myślę, że jak pokażesz ludziom których będziesz częstować swoim piwem to zdjęcie będą wewnętrznie rozdarci xD A tak na serio, nie mam pojęcia co to. Przepraszam za offtop Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmc Opublikowano 15 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2016 Dzieki za odpowiedzi. Czyli czekam ze spokojem na koniec fermentacji i aż gluty opadną na dno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się