Mathev Opublikowano 20 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 Czy kupić nowy cukromierz? Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwester87 Opublikowano 20 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 Na moje przesuneła Ci się podziałka, sprawdź na wodzie/roztworze curku i popukaj nim żeby wróciła na miejsce, potem najlepiej markerem zaznacz gdzie ma być podziałka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ASadam Opublikowano 20 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 Może się tak zdarzyć. Przy dużej zawartości alkoholu i wysokim odfermentowaniu będzie poniżej 0. Alkohol ma mniejszą gęstość niż woda a 0 spławik pokazuje na czystej wodzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mathev Opublikowano 20 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 Na moje przesuneła Ci się podziałka, sprawdź na wodzie/roztworze curku i popukaj nim żeby wróciła na miejsce, potem najlepiej markerem zaznacz gdzie ma być podziałka.Na wodzie tak samo. Już go jest "skalibrowany" Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 20 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 dodatkowo przyklejony jest do ścianki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Girus Opublikowano 20 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 No pewnie, ze moze sie zdarzyc. Wszystkie nastawy do destylacji maja takie blg. Drozdzy turbo uzywales czy co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbek Opublikowano 20 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 jakiś belg pewnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FurioSan Opublikowano 21 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Ekstrakt_pozorny https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Ekstrakt_rzeczywisty Przy założeniu 100% odfermentowania ekstrakt pozorny bedzie mniejszy niż 0°Blg. Ekstrakt pozorny będzie tym mniejszy im większy był ekstrakt początkowy. Ekstrakt rzeczywisty natomiast będzie równy 0°Blg bez względu na ekstrakt początkowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enethion Opublikowano 21 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 A najlepsze, że autor już napisał, że na wodzie ma to samo, ergo podziałka się przesunęła, a komentarze o mocnym odfermentowaniu dalej lecą Może jeszcze ktoś napisze o tym, bo jakiś gapa jak wejdzie w ten wątek, to może nie wiedzieć, że tak się da. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maro86 Opublikowano 21 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 Hehe - biowinowe balingometry często mają ten problem ;-) Mu dunkelweizen miał dzięki temu ujemny ekstrakt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się