dziedzicpruski Posted December 13, 2016 Share Posted December 13, 2016 Jakoś nikt nic nie pisze, miał ktoś do czynienia z szyszką z alebrowaru (2015) ?, nie wiem co jest grane,co rok to inny efekt, zawsze myślałem ,ze to chmiel na pograniczu ziołowatości i cytrusów (na marginesie, mój ulubiony chmiel,nie żadna tam buraczana ameryka dla bolków lubiących piwo z sokiem), wiec kupiłem w tym roku, zrobiłem kwas chmielony na zimno, wyszła istna marmolada, przychmieliłem tez piwo, no i niespodzianka, piwo jak z miodem gryczanym i to naprawdę ordynarnym (takim harcorowym), nie wiem czy to nie jakiś efekt infekcyjny, bo piwo mętne i nie wyklaruje się raczej, zmętnienie porobiło się chmieleniu na zimno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now