dziedzicpruski Opublikowano 13 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 Jakoś nikt nic nie pisze, miał ktoś do czynienia z szyszką z alebrowaru (2015) ?, nie wiem co jest grane,co rok to inny efekt, zawsze myślałem ,ze to chmiel na pograniczu ziołowatości i cytrusów (na marginesie, mój ulubiony chmiel,nie żadna tam buraczana ameryka dla bolków lubiących piwo z sokiem), wiec kupiłem w tym roku, zrobiłem kwas chmielony na zimno, wyszła istna marmolada, przychmieliłem tez piwo, no i niespodzianka, piwo jak z miodem gryczanym i to naprawdę ordynarnym (takim harcorowym), nie wiem czy to nie jakiś efekt infekcyjny, bo piwo mętne i nie wyklaruje się raczej, zmętnienie porobiło się chmieleniu na zimno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się