Jump to content

Witam z podkarpacia


Rc7

Recommended Posts

Witam wszystkich.

Jako że jestem nowy na forum a moja wiedza o produkcji piwa jest minimalna, proszę o wyrozumiałość. Mam nadzieję że nie będę doprowadzał do skrajnego osłabienia moimi pytaniami :)

Na dniach moja pierwsza warka z zacieraniem. Mam zestaw na Pale Ale 11 z BA.

Jak garnek przyjedzie, to w sobotę zacieram i pewnie wtedy pewnie się przypomnę na forum :D

 

Acha, warto pewnie by wspomnieć coś o sprzęcie jaki posiadam. Standardowy zestaw z 2 fermentatorami 30l, greta, OXI, kuchnia gazowa, itp. Nie posiadam lodówki (szukam jakiejś używanej by przerobić na potrzeby fermentacji). Na chwilę obecną mam do wyboru piwnicę w której obecnie około 15 stopni. Garaż z piwniczką (temp. teraz 4 stopnie) lub warunki domowe około 21-22 stopnie.

 

Pozdrawiam i życzę udanych piw.

Link to comment
Share on other sites

Hej,

Co do tej wyrozumiałości to uważaj na trolle na tym forum :) Czasami lubią dawać "dobre rady" :)

 

Co do warunków fermentacji to na upartego i przy minimalnym wkładzie wysiłku masz warunki na dolną i na górną fermentacje, a w garażu nawet na lagerowanie :)

 

Powodzenia.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.