Rc7 Opublikowano 14 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 Witam wszystkich. Jako że jestem nowy na forum a moja wiedza o produkcji piwa jest minimalna, proszę o wyrozumiałość. Mam nadzieję że nie będę doprowadzał do skrajnego osłabienia moimi pytaniami Na dniach moja pierwsza warka z zacieraniem. Mam zestaw na Pale Ale 11 z BA. Jak garnek przyjedzie, to w sobotę zacieram i pewnie wtedy pewnie się przypomnę na forum Acha, warto pewnie by wspomnieć coś o sprzęcie jaki posiadam. Standardowy zestaw z 2 fermentatorami 30l, greta, OXI, kuchnia gazowa, itp. Nie posiadam lodówki (szukam jakiejś używanej by przerobić na potrzeby fermentacji). Na chwilę obecną mam do wyboru piwnicę w której obecnie około 15 stopni. Garaż z piwniczką (temp. teraz 4 stopnie) lub warunki domowe około 21-22 stopnie. Pozdrawiam i życzę udanych piw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unknown000 Opublikowano 19 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2016 Hej, Co do tej wyrozumiałości to uważaj na trolle na tym forum Czasami lubią dawać "dobre rady" Co do warunków fermentacji to na upartego i przy minimalnym wkładzie wysiłku masz warunki na dolną i na górną fermentacje, a w garażu nawet na lagerowanie Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 20 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2016 Witaj na forum! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się