Skocz do zawartości

Wolny start S-23


Hopman

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Jest to mój pierwszy dolniak. Do 22l brzeczki 15blg dałem 16.5g drożdży S-23. Po 3 dobach(72h) piwo nadal nie bulka. Pojawiła się natomiast piana. Temp. otoczenia to ok.14stopni a temp. piwa to 12-13stopni. Drożdże zadane w temp. pokojowej i odrazu przeniesione do temp. fermentacji. Co o tym sądzicie?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

No nie wiem... Używałem tego fermentora, pokrywy i rurki już kilka razy i nigdy nie było problemu ze szczelnością. Sprawdziłem dokładnie przed użyciem i jeszcze raz teraz i nie widzę ani jednego pęknięcia, pokrywa też dobrze dociśnięta. Czy to możliwe żeby te drożdże pracowały tak wolno, że jeszcze nie naprodukowały tyle CO2 aby wypchać powietrze z fermentora?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.