Mathev Opublikowano 2 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 Cześć, właśnie otworzyłem swoją butelkę west coast IPA. Została zabutelkowana dwa 22 grudnia. W tym dniu zalalem też kega którego sztucznie nagazowałem. Keg został już opróżniony ale różnica w smaku jest kolosalna. Z piwa z kega byłem mega zadowolony. Był to wzorowy west coast. Piwo z butelki jest płaskie... nic w nim nie czuć. Surowiec do referencji użyłem glukozy, piwo jest nagazowanie. Goryczka w butelkach nie istnieje, w kegu była idealna. Skąd ta różnica? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 2 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 (edytowane) Jak piwo płaskie to utlenienie albo Ci jeszcze aldehyd po refermentacji się nie zredukował i przykrywa chmiel. Edytowane 2 Stycznia 2017 przez kantor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mathev Opublikowano 2 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 Jak piwo płaskie to utlenienie albo Ci jeszcze aldehyd po refermentacji się nie zredukował i przykrywa chmiel.Czyli jest jakaś nadzieja? I nie ma prawa się różnić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 2 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 Nie musi ale może się różnić, jednak refermentacja to kolejna fermentacja, poczekaj zobaczysz za 2-3 tygodnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dirk gently Opublikowano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 Cześć, właśnie otworzyłem swoją butelkę west coast IPA. Została zabutelkowana dwa 22 grudnia. W tym dniu zalalem też kega którego sztucznie nagazowałem. Keg został już opróżniony ale różnica w smaku jest kolosalna. Ale to była ta sama warka, połowa zabutelkowana, połowa do kega, tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mathev Opublikowano 3 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 Cześć, właśnie otworzyłem swoją butelkę west coast IPA. Została zabutelkowana dwa 22 grudnia. W tym dniu zalalem też kega którego sztucznie nagazowałem. Keg został już opróżniony ale różnica w smaku jest kolosalna. Ale to była ta sama warka, połowa zabutelkowana, połowa do kega, tak? Dokładnie Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi