kurczakowski Posted January 7, 2017 Share Posted January 7, 2017 BA wyprzedaje chmiele z 2014 w dobrej cenie, czy dobrym pomysłem było by zrobienie zapasów i zamrożenie? Czy taki 3 letni chmiel przechowywany nawet w dobrych warunkach nie stracił już na jakości? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dziedzicpruski Posted January 7, 2017 Share Posted January 7, 2017 Roczny daje już zazwyczaj girami w mniejszym czy większym stopniu, więc jak kto lubi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemas.IE Posted January 7, 2017 Share Posted January 7, 2017 (edited) Roczny daje już zazwyczaj girami w mniejszym czy większym stopniu, więc jak kto lubi Chyba jestes strasznie wyczulony otworzyłem ostatnio chmiel z 2012 zamrożony w 2014 i.... nic mu nie jest, dodałem ostatnio do APA i zadnych niepożądanych aromatów nie wyczułem. Edited January 7, 2017 by Przemas.IE Link to comment Share on other sites More sharing options...
Posulus Posted January 10, 2017 Share Posted January 10, 2017 otworzyłem ostatnio chmiel z 2012 zamrożony w 2014 i.... nic mu nie jest, dodałem ostatnio do APA i zadnych niepożądanych aromatów nie wyczułem. A jakieś pozytywne? Mam trochę starszego, zamrożonego chmielu i zastanawiam się czy jest sens użyć go na coś więcej niż goryczkę. Po otwarciu w zapachu praktycznie niczym się nie różni niż ten z nowszych zbiorów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemas.IE Posted January 10, 2017 Share Posted January 10, 2017 A jakieś pozytywne? To sie okaze w gotowym piwie . Na razie stoi na cichej Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts