Gelhrid Opublikowano 16 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 (edytowane) Na początek chciałbym wszystkich powitać. Mam na imię Michał i mam 22 lata. Na forum trafiłem przez serwis JM, ktoś zamieścił tam link do spota "Jestem piwowarem domowym". Od tego czasu czytam to forum, no i przyszedł czas żeby się przywitać:rolleyes: Ogólnie w kwestii warzenia nie mam żadnego doświadczenia i żałuje, że za późno dowiedziałem się o prezentacji warzenia w pubie Omerta, bo z chęcią bym wpadł. Ogólnie na razie czytam sobie forum i zastanawiam się od czego zacząć i przez jeszcze jakieś 2 miesiące albo może trochę dłużej chce sobie poczytać, ewentualnie jeżeli będzie w okolicy podobna prezentacja to postaram się przyjść Mam pełno pytań, na szczęście znajduje na większość odpowiedzi na forum. Co do moich upodobań do z piw sklepowych to zazwyczaj wybieram Żywca lub Heinekena. Nadal się zastanawiam czy pierwszą warką będzie puszka, ekstrakt czy od razu zacier ale na razie mam czas żeby się nad tym zastanawiać. Mam takie pytanie czy w Krakowie jest gdzieś miejsce gdzie można by skosztować piwa domowego, chciałbym się przekonać czy mi to zasmakuje zanim zabiorę się za warzenie:cool: Prywatnie jestem studentem AGH interesującym się żeglarstwem, Japonią i pewnie można by coś tam jeszcze napisać ale może innym razem;) Pozdrawiam:beer: Edytowane 16 Lutego 2010 przez Gwlhrid Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pako1 Opublikowano 16 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 Witam i pozdrawiam Gwarantuję Ci, że jak zaczniesz warzyć własne piwa to Żywiec i Heineken pójdą w odstawkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gelhrid Opublikowano 18 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2010 (edytowane) nie wiedziałem, że jestem taki zdolny i zrobiłem błąd we własnym nicku;] (powinno być Gelhrid ;p) Edytowane 18 Lutego 2010 przez Gwlhrid Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 18 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2010 Cześć Nick Ci poprawię Spróbować piwa możesz u mnie, ale za jakieś 2 tygodnie, bo nic nie mam wyleżakowanego. W Omercie mam nadzieję pokazy będą cyklicznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wassyl Opublikowano 18 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2010 Hej - dobrze widzieć, jak się nam rozwija Krakowska ekipa Co do zaczynania od zacierania to zależy od sprzętu - jak masz w domu gaz to nie czekaj, zacieraj Jak masz prąd to możesz się pobawić w ekstrakty i chmielenie (gotowce w ogóle odpuść) zanim skompletujesz sprzęt witaj i powodzenia:beer: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 18 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2010 Czesc ja sie w puszki nie bawilem od razu zacieranie.Puszki sa o tyle łatwiejsze ze na poczatek nie potrzebujesz miec sprzetu do filtracji czy gara do chmielenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 18 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2010 I ja witam, Spróbuj i przekonaj się. Zacieranie wcale nie jest trudne tylko pracowite ale i przyjemne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gelhrid Opublikowano 19 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2010 Dzięki elroy za zaproszenie :) i chyba bardziej skłaniam się teraz to zaczynania od razu z zacieraniem, bo jak czytam ze puszkę wystarczy wlać podgrzać przelać i koniec to trochę szybko i bez zabawy ja dla mnie, kojarzy mi się z zupką chińską ;p jeszcze minie trochę czasu zanim uzbieram kasę na wszystko potrzebne do zacierania ale przynajmniej mam czas żeby poczytać i wiedzę teoretyczną poszerzać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi