Marian1990 Opublikowano 9 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 Witam,Jakiś czas temu pojawił się szczep drożdży FM53 Voss Kveik i mam takie pytanie, czy inne górne style np IPA na nich wychodzą poprawnie oczywiście w temperaturach około 20 stopni? Czy produkują jakieś nieprzyjemne aromaty gdy zada się ich za dużo ? za mało? zestresuje się je?Zastanawiam się też czy można na nich zrobić mocne piwa bez bawienia się np w startery, bo skoro one w 40 stopniach produkują aromaty przyjemne to może i zadanie ich zbyt małej ilości im nie zaszkodzi, ewentualnie naprodukuje tych aromatów owocowych?Pozdrawiam wszystkich;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielony07 Opublikowano 6 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2017 Odkopuję temat. Może ktoś, coś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redlum Opublikowano 7 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2017 (edytowane) Poszukaj na forum. Są dwa topiki o tych drożdżach. Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka Np http://www.piwo.org/index.php?/topic/22672-Kveik---fermentacja Edytowane 7 Czerwca 2017 przez redlum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się