Jump to content

Recommended Posts

Witam,
Jakiś czas temu pojawił się szczep drożdży FM53 Voss Kveik i mam takie pytanie, czy inne górne style np IPA na nich wychodzą poprawnie oczywiście w temperaturach około 20 stopni? Czy produkują jakieś nieprzyjemne aromaty gdy zada się ich za dużo ? za mało? zestresuje się je?
Zastanawiam się też czy można na nich zrobić mocne piwa bez bawienia się np w startery, bo skoro one w 40 stopniach produkują aromaty przyjemne to może i zadanie ich zbyt małej ilości im nie zaszkodzi, ewentualnie naprodukuje tych aromatów owocowych?

Pozdrawiam wszystkich;)

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.