ThatDudeWithTheLongHair Opublikowano 12 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 (edytowane) Co myślicie o czymś takim? Jakieś wskazówki co do zacierania? Stout 13Blg - 20l Pale Ale - 4kg Jęczmień Palony - 0,3kg Czekoladowy 1200EBC - 0,3kg Kawowy 500EBC - 0,3kg Target - 30g - 60min Target - 10g - 10min Safale S-04 Płatki dębowe Sherry Oloroso - 30g na chichą Edytowane 12 Stycznia 2017 przez ThatDudeWithTheLongHair Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markos227 Opublikowano 12 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 zmniejszyłbym palony do 150 g i dodal z 0,4-0,5 jakiegos karmelowego np karmelowy 150 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizi Opublikowano 12 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 (edytowane) Piwo niezbalansowane. Przesadziłeś z ciemnymi słodami i chmieleniem na goryczkę. Zmniejsz ciemne słody do 10%, daj coś na kontrę i ogranicz chmielenie. Edytowane 12 Stycznia 2017 przez wizi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LUBIE_GRAC_W_GRY_WIDEO Opublikowano 12 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 Piwo niezbalansowane. Przesadziłeś z ciemnymi słodami i chmieleniem na goryczkę. Zmniejsz ciemne słody do 10%, daj coś na kontrę i ogranicz chmielenie. z ciekawości - ile powinno dawać się % ciemnych słodów w stoucie, żeby to miało ręce i nogi? w sensie maksymalny zasyp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karollom Opublikowano 13 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2017 Ja, zgodnie z poradą forumowiczów, przyjąłem schemat mniej więcej 10% palonych słodów, 10% karmeli do stouta. W moim przypadku to był milk stout. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizi Opublikowano 14 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2017 (edytowane) z ciekawości - ile powinno dawać się % ciemnych słodów w stoucie, żeby to miało ręce i nogi? w sensie maksymalny zasyp. Zależy co lubisz w piwie. Ja lubię paloność więc daję 7% jęczmienia palonego i 5% ciemnego czekoladowego. Do tego ok. 5% karmelu. Sugeruję nie dawać za dużo samego jęczmienia palonego. Lepiej zmieszać z czekoladowym przy większym udziale w zasypie. Edytowane 14 Stycznia 2017 przez wizi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ThatDudeWithTheLongHair Opublikowano 16 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2017 To może tak: Pale Ale - 4kg Jęczmień palony - 0,15kg Czekoladowy 1500EBC - 0,2kg Kawowy 500EBC - 0,2kg Karmelowy 150EBC - 0,3kg Target - 20g na 60min Target - 10g na 10min Co da jakieś 27IBU Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się