Jump to content

Receptura na Stout


Recommended Posts

Co myślicie o czymś takim?

Jakieś wskazówki co do zacierania?

 

Stout 13Blg - 20l

 

Pale Ale - 4kg

Jęczmień Palony - 0,3kg

Czekoladowy 1200EBC - 0,3kg

Kawowy 500EBC - 0,3kg

Target - 30g - 60min

Target - 10g - 10min

Safale S-04

 

Płatki dębowe Sherry Oloroso - 30g na chichą

Edited by ThatDudeWithTheLongHair
Link to comment
Share on other sites

Piwo niezbalansowane. Przesadziłeś z ciemnymi słodami i chmieleniem na goryczkę. Zmniejsz ciemne słody do 10%, daj coś na kontrę i ogranicz chmielenie.

Edited by wizi
Link to comment
Share on other sites

z ciekawości - ile powinno dawać się % ciemnych słodów w stoucie, żeby to miało ręce i nogi? w sensie maksymalny zasyp. 

 

Zależy co lubisz w piwie. Ja lubię paloność więc daję 7% jęczmienia palonego i 5% ciemnego czekoladowego. Do tego ok. 5% karmelu. Sugeruję nie dawać za dużo samego jęczmienia palonego. Lepiej zmieszać z czekoladowym przy większym udziale w zasypie.

Edited by wizi
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.