prowokator Opublikowano 30 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2017 Czy chodzi Ci o uszczelki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eselchen Opublikowano 30 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2017 Czy chodzi Ci o uszczelki? Tak, chodzi mi o uszczelki. Tylko jaką one mają nazwę? Ebonitowe, fibrowe, czy jeszcze inne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIRAS62 Opublikowano 30 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2017 czy grzałki można zamontować pod fałszywym dnem jeśli nie to dlaczego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert87 Opublikowano 30 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2017 Ja używam podkładek miedzianych Nie mozna bo przypalisz zacier Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert87 Opublikowano 30 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2017 Na dnie zbiera sie mąka ze słodu i przypali się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sprawek Opublikowano 2 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2017 bez mieszania sie przypali te uszczelki sa gumowe chyba albo preszpanowe... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eselchen Opublikowano 5 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2017 (edytowane) Wie ktoś jaki jest gwint na tych grzałkach? Kupiłem normalne nakrętki sześciokątne m14 (zmierzone suwmiarką), ale nie da się ich wkręcić. Stawiam, że jakiś gwint calowy jest, albo jeszcze coś innego. Edytowane 5 Lipca 2017 przez quattro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIRAS62 Opublikowano 6 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2017 Gwint powinien być zwykły tj M 14. Potrzebuję porady. Jakie sterowniki co z czym podłączyć aby regulować temperaturę grzania mam dwie grzałki 2 x 2000W Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eselchen Opublikowano 6 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2017 Gwint powinien być zwykły tj M 14. Właśnie kupiłem zwykłą nakrętkę M14 w markecie budowlanym i tylko lekko się nakręca (pól obrotu) na gwint grzałki i dalej nie idzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lutek82 Opublikowano 6 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2017 W tych grzałkach jest zdaje się gwint M14x1,5 mm, zwykły M14 ma skok 2 mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIRAS62 Opublikowano 6 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2017 Potwierdzam M14 1,5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIRAS62 Opublikowano 6 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2017 Potrzebuję porady. Jakie sterowniki co z czym podłączyć aby regulować temperaturę grzania mam dwie grzałki 2 x 2000W Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnny13pl Opublikowano 6 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2017 Potrzebuję porady. Jakie sterowniki co z czym podłączyć aby regulować temperaturę grzania mam dwie grzałki 2 x 2000W Z gotowców to np. Pamel PMR+Instrukcja jest na stronie producenta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIRAS62 Opublikowano 6 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2017 (edytowane) Myślałem o takim czymś tylko czy do tego jeszcze coś potrzeba. x STEROWNIK REGULATOR TEMPERATURY REX-C100M +CZUJNIK (6013732768) lub Regulator napięcia - mocy GRZAŁKI 5000W 5kW (5935431181) NIE JESTEM ELEKTRYKIEM I TRUDNO WYBRAĆ CO JEST WŁAŚCIWE Edytowane 6 Lipca 2017 przez MIRAS62 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnny13pl Opublikowano 7 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2017 Widać, że są wakacje bo i Wszyscy na urlopu powyjeżdżali bo tempo odpisywania na posty spadło Kolego MIRAS62 przeprasza ale zbyt mało wnikliwie potraktowałem Twoje pytanie, otóż 2x2000W jest świetnym wyborem do kadzi warzelnej i tam nie potrzebujesz regulatora, natomiast do kadzi zaciernej te dwie grzałki się nie sprawdzą, ponieważ będą przypalały zacier. Jeśli masz gar i jeszcze go nie przedziurawiłeś to moja dobra rada, uwarz kilka warek na taborecie gazowym czy co tam masz, poznasz proces i wtedy będziesz wiedział jakie masz wymagania od swojego sprzętu. Sam taką drogę przechodziłem i myślę, że nie ja jeden. Między warkami zaglądaj na forum i dużo czytaj, poniżej masz kilka linków na temat budowy kadzi, miłej lektury i udanych warek http://www.piwo.org/topic/15519-kadz-zacierno-filtracyjna-warzelna-tez-z-kega/ http://www.piwo.org/topic/23109-projekt-kadz-zacierno-filtracyjna-fotorelacja/ http://www.piwo.org/topic/17892-budowa-warzelni-50l-od-podstaw/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIRAS62 Opublikowano 7 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2017 Mój pomysł to All in One a więc a więc gar 50L taki już mam są już dwie grzałki po 2000w do grzałek dojdzie reg. Rex 100m plus czujka i SSR40A ( myślę że to właściwa decyzja ale przydałoby się potwierdzenie przez elektryka). Docelowo będzie komputer a powyższe czujniki potem powędrują do wędzarni ale to czas obecnie odległy.Brak automatycznego mieszadła będzie pompa i być może regulator obrotów. cyt.> natomiast do kadzi zaciernej te dwie grzałki się nie sprawdzą, ponieważ będą przypalały zacier.< uzasadnienie, dlaczego,jak? Uwarzenie kilku warek nic nie wniesie jeśli nie będzie teorii wcześniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dariusz100 Opublikowano 7 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2017 Ja mam 2x2kW na spodzie gara zamontowane i się nic nie przypala. Nie lękaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sprawek Opublikowano 17 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2017 Zamówienie zapełnione więc dzisiaj pisałem do firmy z pytaniem o terminy jak tylko będę coś wiedział dam znać pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sprawek Opublikowano 23 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2017 Zamówienie złożone także zostały tylko kilka dni jeśli kod chce się dopisać W firmie powiedzieli że mają teraz urwanie głowy ale postaraja wykonać grzalki w terminie po znajomości , matekk i xcynix 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sprawek Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Witam serdecznie... dzisiaj dostałem wiadomość że grzalki będą gotowe do 30.08. Ja zostałem już zaobraczkowany i teraz powinienem mieć więcej czasu. Poniżej wysyłam zdjęcia najnowszej kadzi (już chyba 12) jeśli ktoś by taka chciał to zapraszam BitterEater 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szary Kowalski Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Wiatam serdecznie a mozna wiedziec jaka cena tej kadzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redlum Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Też jestem zainteresowany ceną. Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sprawek Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2017 za takie coś trzeba wydać 1600 zł... cena obejmuje robociznę i wszystkie części (nowe - w tym keg i silniczek) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnny13pl Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Mam pytanie to wszystkich konstruktorów kadzi zaciernych, czy macie problem z "biciem" mieszadła? Jak sobie z tym radzicie? Wyprobowałem 3 silniczki każdy ma luz na osi, potem niedokładności na osi mieszadła, suma tych niedokładności powoduje delikatną pracę pokrywy w której jest zamocowany silnik. Olewacie takie niedoskonałości czy je eliminujecie? Zmierzylem prąd silnika bez obciążenia ma ok. 2A w kadzi z mieszadłem 2-6.5A bez wody i słodu, to normalne czy opory są za duże? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sprawek Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Ja zacząłem toczyć tulejki docmieszadel od strony silnika a od spodu trzyma wszystko podstopnica Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi