Viking Malt Opublikowano 1 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 (edytowane) Witam, stworzyłem plik z opisem specyfikacji słodów sprzedawanych przez VikingMalt w Polsce do najnowszej wersji BeerSmitha. Szukam chętnych do przetestowania go zanim trafi do oficjalnego repozytorium. Ponieważ plik będzie do pobrania z dowolnego miejsca, a słody VM eksportowane są do wielu krajów zdecydowałem się pozostawić polskie nazwy, ale opisy przygotować po angielsku. Plik można tymczasowo pobrać pod adresem www.warszawskifestiwalpiwa.pl/style/VikingMaltPoland.bsmx W BeerSmith trzeba kliknąć "Otwórz" i po prostu otworzyć powyższy plik. Aby używać słodów przy własnych recepturach, trzeba je jeszcze dodać do swojej listy. Niestety szczerze odradzam stosowania starego pliku, który nazywał się SłodowniaStrzegom z 2011 roku, dużo w nim nieścisłości względem oficjalnej oferty. Poszczególne wartości słodów (ekstrakt) są zazwyczaj wyższe od podanych, natomiast ilość białek i kolor powinny być trochę niższe w słodach dla piwowarów rzemieślniczych, ale wpisałem uśrednione wartości ze specyfikacji. Będę wdzięczny za wszystkie Wasze uwagi. Miłego korzystania. Pozdrawiam Paweł Leszczyński Edytowane 1 Lutego 2017 przez Viking Malt santa i Puzii 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unknown000 Opublikowano 2 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 Pobrałem plik, przetestuje go przez pare dni i dam znać co i jak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puzii Opublikowano 2 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 (edytowane) Pobrany, będą testy.. Edit: Pale Ale Zero znalazłem, a zwykłe Pale Ale jakoś nie mogę. Chyba, że źle patrze.. Edytowane 2 Lutego 2017 przez Puzii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wania Opublikowano 2 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 (edytowane) Moglibyście przygotować też plik do Brew Target Sporo ludzi go używa. Edytowane 2 Lutego 2017 przez Wania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viking Malt Opublikowano 2 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 Edit: Pale Ale Zero znalazłem, a zwykłe Pale Ale jakoś nie mogę. Chyba, że źle patrze.. Pale Ale Zero to właśnie bazowy pale ale. Moglibyście przygotować też plik do Brew Target Sporo ludzi go używa. Jaka tam jest specyfikacja? Niestety sam nie używam :-/ PL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puzii Opublikowano 2 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 Ale na Waszej stronie jest rozdzielenie na Pale Ale Zero, którego de facto nie znam, i na Pale Ale stąd moje pytanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viking Malt Opublikowano 2 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 Ale na Waszej stronie jest rozdzielenie na Pale Ale Zero, którego de facto nie znam, i na Pale Ale stąd moje pytanie Właśnie jesteśmy na etapie aktualizowania strony sklepu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puzii Opublikowano 2 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 Aaa no to wszystko jasne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wania Opublikowano 2 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 Edit: Pale Ale Zero znalazłem, a zwykłe Pale Ale jakoś nie mogę. Chyba, że źle patrze.. Pale Ale Zero to właśnie bazowy pale ale. Moglibyście przygotować też plik do Brew Target Sporo ludzi go używa. Jaka tam jest specyfikacja? Niestety sam nie używam :-/ PL Plik XML jeśli o to chodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hagen Opublikowano 3 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 Edit: Pale Ale Zero znalazłem, a zwykłe Pale Ale jakoś nie mogę. Chyba, że źle patrze.. Pale Ale Zero to właśnie bazowy pale ale. Moglibyście przygotować też plik do Brew Target Sporo ludzi go używa. Jaka tam jest specyfikacja? Niestety sam nie używam :-/ PL Plik XML jeśli o to chodzi Na czym ma ten test polegać? Mamy sprawdzić czy nie ma błędów, literówek i czy się odpala? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viking Malt Opublikowano 3 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 Tak, ja pracuję na linuksie i tu wszystko śmiga, ale domyślam się, że na innych systemach może być trochę inaczej. Specyfikacje wpisywałem z palca i - mimo iż wszystko sprawdzałem - mogą pojawić się błędy. Jeśli wszystko będzie działało, podeślę plik jako oficjalny do ściągnięcia. PL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viking Malt Opublikowano 7 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2017 (edytowane) Ale na Waszej stronie jest rozdzielenie na Pale Ale Zero, którego de facto nie znam, i na Pale Ale stąd moje pytanie Jeszcze dodam, że różnica pomiędzy Pale Ale Zero i Pale Ale polega na tym, że Zero jest trochę jaśniejsze i - tak jak słód pilzneński - nie wszystkie błony komórkowe zostały w pełni zmodyfikowane i może zawierać minimalnie więcej betaglukanów i FAN, zgodnie z resztą ze szczegółową specyfikacją. Edytowane 9 Lutego 2017 przez Viking Malt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
314wo.pl Opublikowano 8 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2017 Tylko trochę nie w temacie: a dla Brewtarget? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enowuigrek Opublikowano 12 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 Brakuje dębu w wędzonych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viking Malt Opublikowano 15 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 Brakuje dębu w wędzonych Dębem wędzona jest tylko pszenica. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enowuigrek Opublikowano 16 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2017 Brakuje dębu w wędzonych Dębem wędzona jest tylko pszenica. Racja. Zamiast szukać pszenicy, szukałem dębu wśród wędzonek i przeoczyłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viking Malt Opublikowano 4 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 (edytowane) Rafał Mołot przygotował wersję pliku dla programu BrewTarget. Również zapraszam do testowania: http://www.vikingmalt.pl/upload/vikingmaltpoland.xml PL Edytowane 4 Marca 2017 przez Viking Malt Wania 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
overstack Opublikowano 7 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 Rafał Mołot przygotował wersję pliku dla programu BrewTarget. Również zapraszam do testowania: http://www.vikingmalt.pl/upload/vikingmaltpoland.xml PL Ostatnio szukałem specyfikacji do słodów wędzonych dla BrewTarget, bez rezultatów, a tu proszę - plik w (nie)głębokim ukryciu strony producenta Import pliku do BrewTarget w wersji 2.3.0 działa prawidłowo. Dziękuję za link. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wania Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Rafał Mołot przygotował wersję pliku dla programu BrewTarget. Również zapraszam do testowania: http://www.vikingmalt.pl/upload/vikingmaltpoland.xml PL Piekne, w koncu wszystko porzadnie opisane w brewtarget Duzy plus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viking Malt Opublikowano 26 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 (edytowane) Najnowsza wersja pliku, uwzględniająca słody z całej grupy, powędrowała już do Brada Smitha i ma dołączyć ją do oficjalnego repozytorium. Jakby ktoś chciał sprawdzić wcześniej, lokalna kopia znajduje się pod adresem: http://www.vikingmalt.pl/upload/vikingmaltbeersmith.bsmx Dziękujemy też wszystkim za pomoc w testach :-) Edytowane 26 Października 2017 przez Viking Malt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viking Malt Opublikowano 9 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 Od dziś autoryzowane specyfikacje są dla Was dostępne w oficjalnym repozytorium! Wystarczy, że w programie klikniecie File -> Ad-ons.... -> Add i wybierzecie paczkę Viking Malt :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
needmorehops Opublikowano 25 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2017 zdaje się że nie ma słodów Colorado Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viking Malt Opublikowano 25 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2017 Tak, nie sprzedajemy już słodów Colorado. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 25 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2017 (edytowane) 2 godziny temu, Viking Malt napisał: Tak, nie sprzedajemy już słodów Colorado. A ja jak głupi *** piałem peany na jego cześć, Jezu, dlaczego ? Proszę o kulturalny język! Edytowane 25 Listopada 2017 przez elroy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viking Malt Opublikowano 25 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2017 Nic się nie stało, słody były dobre :-) Niestety to decyzja naszego amerykańskiego licencjodawcy. Przy czym rozpoczęliśmy niedawno sprzedaż również fińskiego słodu Golden Ale, też z Finlandii, jest trochę ciemniejszy niż pale base, ale 50% może zrobić dobrze niejednej IPA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi