BC BROWAR DOMOWY Opublikowano 22 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2017 Szukam optymalnej temperatury do leżakowania piwa po butelkowaniu, czy muszę je zostawić chwilę w temp. fermentacji i po jakimś czasie dać do chłodnego, czy można od razu wstawiać w chłodne miejsce. Chodzi mi też o dofermentowanie i wiadomo pianę(nasycenie CO2) - mam różne doświadczenia a chciałbym otrzymać jakieś konkretne wskazówki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jkx6 Opublikowano 22 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2017 Chodzi mi też o dofermentowanie[...] Wyjaśnij. proszę, o jakie dofermentowanie Ci chodzi? Piwo w butelkach powinno już być dofermentowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BC BROWAR DOMOWY Opublikowano 22 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2017 Być może źle opisałem problem, mam na myśli refermentację - optymalne temperatury -wskazówki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dirk gently Opublikowano 22 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2017 "DOJ"-co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek9999 Opublikowano 22 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2017 "DOJ"-co? że wanie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 22 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2017 Czemu piszesz tematy capslockiem? Druga sprawa dalej nie rozumiem o co Ci chodzi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LUBIE_GRAC_W_GRY_WIDEO Opublikowano 22 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2017 zostawisz w ciepłym - szybciej się nagazuje, zostawisz w chłodnym - nagazuje się później. wielkiej filozofii tutaj zasadniczo nie ma. ja zanoszę od razu po rozlewie do piwnicy (13-15 stopni), większość piw po dwóch tygodniach jest nagazowana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BC BROWAR DOMOWY Opublikowano 23 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2017 OK dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się