Jump to content

Dojrzewanie piwa po butelkowaniu-dofermentowanie piwa-piana


Recommended Posts

Szukam optymalnej temperatury do leżakowania piwa po butelkowaniu, czy muszę je zostawić chwilę w temp. fermentacji i po jakimś czasie dać do chłodnego, czy można od razu wstawiać w chłodne miejsce. Chodzi mi też o dofermentowanie i wiadomo pianę(nasycenie CO2) - mam różne doświadczenia a chciałbym otrzymać jakieś konkretne wskazówki.

 

Link to comment
Share on other sites

 

 

Chodzi mi też o dofermentowanie[...]

 

Wyjaśnij. proszę, o jakie dofermentowanie Ci chodzi? Piwo w butelkach powinno już być dofermentowane.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.