BC BROWAR DOMOWY Posted February 22, 2017 Share Posted February 22, 2017 Szukam optymalnej temperatury do leżakowania piwa po butelkowaniu, czy muszę je zostawić chwilę w temp. fermentacji i po jakimś czasie dać do chłodnego, czy można od razu wstawiać w chłodne miejsce. Chodzi mi też o dofermentowanie i wiadomo pianę(nasycenie CO2) - mam różne doświadczenia a chciałbym otrzymać jakieś konkretne wskazówki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jkx6 Posted February 22, 2017 Share Posted February 22, 2017 Chodzi mi też o dofermentowanie[...] Wyjaśnij. proszę, o jakie dofermentowanie Ci chodzi? Piwo w butelkach powinno już być dofermentowane. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BC BROWAR DOMOWY Posted February 22, 2017 Author Share Posted February 22, 2017 Być może źle opisałem problem, mam na myśli refermentację - optymalne temperatury -wskazówki Link to comment Share on other sites More sharing options...
dirk gently Posted February 22, 2017 Share Posted February 22, 2017 "DOJ"-co? Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysiek9999 Posted February 22, 2017 Share Posted February 22, 2017 "DOJ"-co? że wanie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Undeath Posted February 22, 2017 Share Posted February 22, 2017 Czemu piszesz tematy capslockiem? Druga sprawa dalej nie rozumiem o co Ci chodzi... Link to comment Share on other sites More sharing options...
LUBIE_GRAC_W_GRY_WIDEO Posted February 22, 2017 Share Posted February 22, 2017 zostawisz w ciepłym - szybciej się nagazuje, zostawisz w chłodnym - nagazuje się później. wielkiej filozofii tutaj zasadniczo nie ma. ja zanoszę od razu po rozlewie do piwnicy (13-15 stopni), większość piw po dwóch tygodniach jest nagazowana. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BC BROWAR DOMOWY Posted February 23, 2017 Author Share Posted February 23, 2017 OK dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts