BC BROWAR DOMOWY Opublikowano 22 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2017 Jak się ma fermentacja cicha do rodzajów drożdży i temperatury fermentacji, ile to ma trwać, piwo dolnej fermentacji trzymam około 4-5 tygodni a górnej fermentacji około 3 tygodni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 22 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2017 (edytowane) Po pierwsze czemu temat capslockiem pisany? Po drugie nie istnieje nic takiego jak fermentacja cicha -to sztuczny podział stworzony przez piwowarów, bardzo szkodliwy często. Temat poruszany na forum tyle razy, że aż wyszukiwarka jęknęła "Dlaczego mnie nie użyłeś?" Znaków zapytania nie widzę więc nie wiem na co zbytnio mam odpowiedzieć. Ty masz 10 lat, że wysłowić się nie potrafisz? Drugi temat i nie wiadomo o co chodzi... Ale spróbuje odpowiedzieć: Jak się ma fermentacja cicha do rodzajów drożdży i temperatury fermentacji Nijak się ma. Drożdże to nie komputery nie są zaprogramowane konkretne szczepy czasowo by w danym momencie i temp. dać piwowarowi do zrozumienia "To czas na cichą Panie przelej nas" ile to ma trwać Tyle ile potrzeba i sobie piwowar wymyśli. piwo dolnej fermentacji trzymam około 4-5 tygodni a górnej fermentacji około 3 tygodni. Bardzo ładnie i prawidłowo. Sprecyzuj o co Ci chodzi. Edytowane 22 Lutego 2017 przez Undeath Enethion i jkx6 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BC BROWAR DOMOWY Opublikowano 23 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2017 (edytowane) Dzięki, wystarczająca ilość informacji jak dla mnie Edytowane 23 Lutego 2017 przez BC BROWAR DOMOWY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się