Pierre Celis Opublikowano 8 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 Zacieranie to proces który ma na celu przede wszystkim rozłożenie skrobi zawartej w ziarnie do cukrów i dekstryn. Zacieranie to właśnie ten etap, który zasadniczo odróżnia produkcję piwa i wina. W owocach występują cukry, które mogą bez większych zabiegów zostać spożytkowane przez drożdże, natomiast w ziarnie występuje skrobia, która dopiero […] Wyświetl pełny artykuł redlum i ori2go 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enethion Opublikowano 9 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 Dwa "ale". Skrobia i dekstryny to cukry Wysłane z Rivendell przy użyciu Palantíru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swiaderny Opublikowano 9 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 (edytowane) Można też pisać 'mono' i 'poli' -sacharydy.. Można pisać monotlenek diwodoru zamiast woda Dori prowadzi blog, jak mi się wydaje, dla 'ludu' i takie skróty myślowe, myślę, że są do łyknięcia. edyta: W sumie przy cukrach można dopisać 'proste' i nie było by wątpliwości.. Edytowane 9 Marca 2017 przez Swiaderny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enethion Opublikowano 9 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 W sumie przy cukrach można dopisać 'proste' i nie było by wątpliwości.. No widzisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 16 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2017 Dwa "ale". Skrobia i dekstryny to cukry Wysłane z Rivendell przy użyciu Palantíru No i tu się nie zgodzę Nazwa "cukry" odnosi się do cukrów prostych, a szerszym pojęciem są węglowodany. Nigdy odwrotnie. Nawet ostatnio na studiach wywiązała nam się dyskusja na ten temat... Powyższe uwagi też traktuję jako akademicką dyskusję, bo myślę że każdy kto chciał zrozumieć co miałam na myśli, doskonale zrozumiał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enethion Opublikowano 16 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2017 Dwa "ale". Skrobia i dekstryny to cukry Wysłane z Rivendell przy użyciu Palantíru No i tu się nie zgodzę Nazwa "cukry" odnosi się do cukrów prostych, a szerszym pojęciem są węglowodany. Nigdy odwrotnie. Nawet ostatnio na studiach wywiązała nam się dyskusja na ten temat...Powyższe uwagi też traktuję jako akademicką dyskusję, bo myślę że każdy kto chciał zrozumieć co miałam na myśli, doskonale zrozumiał. No cóż, skoro tak, to zapamiętam Wysłane z Rivendell przy użyciu Palantíru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się