Browarzyciel Opublikowano 30 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2007 Witam, Jestem "przeszczęśliwym" posiadaczem dość zabytkowej butli ze szwedzkiego browaru SELLFRID JOHANSSON w Karlskronie. Chciałem się dowiedzieć coś więcej na temat tego browaru, ale nie namierzyłem nic w Internecie. Zanlazłem tylko jakąś etykietę na niemieckiej stronie, ale nic na temat samego browaru, produktów, etc. Może ktoś z Was ma jakieś namiary, lub własne materiały? Będę wdzięczny, Pozdrawiam Raf. PS Ta zamknięciu widnieje: Bryggeri Sellfrid Johansson, Klass I, Karlskrona, Tel. 899. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 30 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2007 No to wrzuć fotkę tego okazu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browarzyciel Opublikowano 30 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2007 (edytowane) Trochę nieostre, ale lepszych się nie da komórką Edytowane 30 Grudnia 2007 przez Browarzyciel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 30 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2007 Butla pokaźnych rozmiarów, to pewnie z 3l czy więcej ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browarzyciel Opublikowano 30 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2007 10 litrów z małym haczykiem. Pod korek dokładnie 10,33 l. Raf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raffe Opublikowano 15 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2008 (edytowane) wITAM JA ZNALAZLEM TAKA AUKCJE ZWIAZANA Z BROWAREM Z KARLSKRONY http://www.tradera.com/JUL_OL_SELLFRID_JOHANSSONS_BRYGGERI_KARLSKRONA-auktion-75228756 POSZUKAM COS JESZCZE aCH BUTLA SUPER! JAK JA WYCZAROWALES? Edytowane 15 Listopada 2008 przez raffe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 16 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2008 raffe - pojawiła się już jedna prośba o to i ja również ponawiam - pisz normalnie małymi literami. Ciężko się to czyta... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 16 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2008 (edytowane) jak na zabytkową butlę ładnie zachowana porcelanka z pałąkiem Edytowane 16 Listopada 2008 przez anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thobeta Opublikowano 12 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2008 (edytowane) A po czym wnioskujecie że ona jest zabytkowa ? Zainteresował mnie ten napis na szkle. Wygląda jak wypiaskowany. Takie napisy tworzy się przy pomocy Lasera CO2. Edytowane 12 Grudnia 2008 przez thobeta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi