piotrekpietrek Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2017 zakładam nowy temat ze zmienionym tytułem żeby się nie kojarzyło tak bardzo z wybuchającymi granatami ;-) .. ale do rzeczy, ciekawi mnie czy warzyliście piwo z pestkami granatu? Osobiście wydaje mi się że mógłby pasować do stylu gose lub do witbira. Napiszcie jeśli mieliście jakieś z tym owocem doświadczenia i czy znacie komercyjne przykłady piwa z nim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karczmarz Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Ciężko to widzę, środki tych pestek są dosyć mocno gorzkie i ściągające, jeśli to przejdzie do piwa, to raczej słabo. W dodatku owe pestki nie mają jakiegoś szczególnie intensywnego smaku/aromatu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
the_doctor Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Wydaje mi się, że lepszą opcją będzie sok 100% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-prezes Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Sok jest mocno kwaśny. Aby uzyskać balans dobrze byłoby zacierać na słodko, w przeciwnym wypadku wyjdzie Ci mocno kwaśne piwo. No chyba, że takie lubisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuDeX Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Kingpin - Lunatic. Z tym, że nie wiem czy tam były dawane owoce granatu, czy sok. Pamiętam, że ja tam w zasadzie tego granatu nie czułem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-prezes Opublikowano 28 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2017 (edytowane) Ja piwa nie robiłem, ale nalewki bez dodatkowego cukru były kiepskie. Zbyt kwaśny to jest owoc. No chyba, że piwo ma być kwaśne... Ja tam widzę jeszcze sporo niewykorzystanych składników. Kraftowcy pewnie szybko wynypają, jak z tonka. Edytowane 28 Czerwca 2017 przez e-prezes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi