kentaki Opublikowano 5 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2010 Fajne opakowania na butelki można dostać np. w jakiejś hurtowni z odczynnikami chemicznymi. Sam ostatnio wysyłałem piwka w takim styropianowym pudle z wyciętymi specjalnie pod kształt butelek (6 x 1L) kształtami. POCH wysyła w czymś takim odczynniki w szklanych butelkach i nie ma prawa się nic potłuc. Styropian jest gruby i dość sztywny, dodatkowo można owinąć butelkę z piwem gazetą lub folią bąbelkową tak aby ustabilizować i dopasować butelkę pod wycięty kształt. Jeszcze tylko taśma klejąca i gotowe . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 5 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2010 mi moja paczkę pomagał pakować właśnie człowiek z wydziału chemicznego, wiec każda butelka jest owinięta kilkoma warstwami gąbki a całość dopchana na sztywno styropianowym makaronem. Po za tym zawsze pakuje po jednej butelce więcej, jak się jedna stłucze to nie trzeba dosyłać a jak się nie stłucze to przyjmujący paczkę się cieszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 5 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2010 Jednemu z konkursowiczów przysyłających piwo do nas Poczta potłukla 1 szt piwa i wybebeszyla całą paczkę, nie wiem czy to była paczka zwykła czy na szczególnych. To moja. Paczka była zwykła. Bo zawsze wysyłam zwykłą. Chyba z 3 lata było dobrze, a w tym roku już drugą paczkę mi rozwalili. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belzebub Opublikowano 5 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2010 Jednemu z konkursowiczów przysyłających piwo do nas Poczta potłukla 1 szt piwa i wybebeszyla całą paczkę' date=' nie wiem czy to była paczka zwykła czy na szczególnych.[/quote']To moja. Paczka była zwykła. Bo zawsze wysyłam zwykłą. Chyba z 3 lata było dobrze, a w tym roku już drugą paczkę mi rozwalili. kiedyś wysyłałem pocztą dość drogi sprzęt muzyczny, za mną stał gość co widać miał jakąś wiedzę na temat działania PP i mówił, żeby obowiązkowo z opcją ostrożnie bo specjalnie potrafią uszkadzać. Ile w tym prawdy nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 5 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2010 (edytowane) Brat wysyła DHL i nigdy nie było problemów To spytaj Macieja co podaje jako zawartość. nie narzekam na firmę /dhl/ paczki przychodzą terminowo i nienaruszone za to czasami przy zamówieniach Browamatora przez GLS masakra. Ale wracając do tematu Poczta polska na warunkach szczególnych dostarczyła paczkę w niecałą dobę. Edytowane 5 Czerwca 2010 przez josefik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 6 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 [quote name=Belzebub kiedyś wysyłałem pocztą dość drogi sprzęt muzyczny' date=' za mną stał gość co widać miał jakąś wiedzę na temat działania PP i mówił, żeby obowiązkowo z opcją ostrożnie bo specjalnie potrafią uszkadzać. Ile w tym prawdy nie wiem. Chyba pracownik PP , był na prowizji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 6 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 Brat wysyła DHL i nigdy nie było problemów To spytaj Macieja co podaje jako zawartość. Na pewno nie pisze że piwo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arzy Opublikowano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 (edytowane) Z tego co mi wiadomo zgłosiło się 27 piwowarów co uważam za dobrą liczbę. Jutro na wieczór postaram się zamieścić pełną obsadę konkursu. Poniżej plakat promujący cała imprezę. Edytowane 7 Czerwca 2010 przez arzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 No to ładna konkurencja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 Jeszcze do tego każdy wystawił po dwa piwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 Jeszcze do tego każdy wystawił po dwa piwa nie każdy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 Ja tylko jedno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ro_y Opublikowano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 Jeszcze do tego każdy wystawił po dwa piwa Prawie każdy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 ja by powiedział że wystawiłem 2. Ale od tygodnia leżą w magazynie dhl-u i jakoś nie mogą ich dostarczyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pioturek Opublikowano 9 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2010 (edytowane) Na stronach Bractwa Piwnego zamieściliśmy listę piwowarów startujących w I CKPD. Edytowane 9 Czerwca 2010 przez pioturek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 9 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2010 A mówiłem - piw będzie raczej za dużo niż za mało. Kto się wybiera do Częstochowy? Może ktoś z Warszawy i okolic - można by pomysleć o wspólnym transporcie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 9 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2010 Za dużo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 9 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2010 Za dużo? Przeciętne jury potrafi przyzwoicie porównać 10-12 piw, przy większych ilościach to już trochę loteria. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 9 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2010 (edytowane) No to będzie ostra konkurencja. 36 piw to bardzo dużo. Chyba zrobią eliminacje wstępne. Na jeden raz to za dużo. Edytowane 9 Czerwca 2010 przez wena Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pioturek Opublikowano 9 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2010 No to będzie ostra konkurencja. 36 piw to bardzo dużo.Chyba zrobią eliminacje wstępne. Na jeden raz to za dużo. Tak, masz racje i to zostało ujęte w regulaminie. 7. W przypadku zgłoszenia do jednej kategorii powyżej 12 piw organizatorzy zastrzegają sobie prawo do wykonania wstępnej eliminacji. W obu kategoriach jest więcej niż 12 zgłoszonych piw. Ale to tylko i wyłącznie cieszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darko Opublikowano 9 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2010 Frekwencja spora, a więc moje szanse marne. Fajnie, że dostanę torbę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 9 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2010 Pierwszy konkurs i taki tłok. Cieszy również to, że naszą pasją zarażamy coraz więcej ludzi. Życzę udanych eliminacji, wcale Wam nie zazdroszczę wbrew pozorom to ciężka praca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woyteck Opublikowano 9 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2010 Widzę że bycie jurorem na konkursach piw domowych to zaczyna być nie lada wyzwanie. Mimo wszystko życzę miłej degustacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Infam Opublikowano 9 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2010 No to będzie ostra konkurencja. 36 piw to bardzo dużo. Wiem, że piszesz jedynie o monachijskim ale w związku z tym małe sprostowanie. 36 zgłoszeń w Monachijskim J. 18 zgłoszeń w Dry Stoucie =54 zgłoszonych piw (po ile tam było butelek - chyba po 3, co daje 162 piwa, eee - tylko 8 skrzynek) 33 piwowarów (niezła śmietanka, ciężko będzie :-) Powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 9 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2010 33 piwowarów (niezła śmietanka, ciężko będzie :-)Powodzenia! A kto powiedział że ma być lekko. Wygra najlepszy w tym dniu i tyle. Trzymam kciuki za najlepszych-ja i tak poprawkę w szkolę będę zdawał.:rolleyes: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi